Juuso haluaa kokeilla kaikkea

Moni tunnistaa minut kivikyläläiseksi, sillä esittelen monesti taloa Lapin lihapajalla vieraileville. Kun meille soittaa, minä olen usein ensimmäinen joka tarttuu luuriin ja vastaa.
Tulin Kivikylälle aikanaan tekemään opinnäytetyötä, jonka aiheena oli Kivikylän asiakastyytyväisyys. Se oli joulunalusaikaa ja otin ensin joulukinkkutilauksia vastaan. Opin käyttämään talon myyntiohjelmia ja sain hoidettavakseni soittotinkejä.
Sitten tuli tuskainen vaihe – kouluasiat eivät edenneet työn ohessa. Päätin lähteä kesäksi paperitehtaalle. Syksyllä tulin jo hattu kourassa kysymään taas Kivikylältä hommia. Minulle kävi niin kuin muutamalle muullekin, olen viittä vaille valmis tradenomi.
Olen halunnut kokeilla vähän kaikkia talon töitä. Välillä hypännyt toriauton rattiin, välillä ollut ollut makkaraa paistamassa ja palvipossuja leikkaamassa. Ensimmäinen palvipossukeikkani oli Hesassa Ylioppilaskunnan Laulajien 130-vuotisjuhlissa. Puukko meni nahasta läpi vasta kolmelta yöllä, kun ruokin lähes sata hilpeää laulajaa.
Kohta kuuden vuoden ajan olen ollut pääasiassa myyjä ja laskuttaja. Hoidan myös täällä Lapissa omavalvontaa, jolla varmistetaan raaka-aineen ja sen käsittelyn moitteettomuus. Työni on täynnä pientä sälää. Olen joka paikan höylä.
Hyvä ruoka ja viini ovat aina olleet minulle mieleen, myönnän olevani perso herkuille. Kokkaan kotona paljon. En ikinä osta mitään valmista – no, korkeintaan nakkeja – tykkään tehdä itse.
Kokeilen monennäköistä ja valmistan esimerkiksi poskea ja naudan kieltä sekä muita vähemmän tunnettuja ruhonosia. Olen varustautunut ruoanlaittoon erilaisilla välineillä – kuinkahan monella kolmekymppisellä miehellä on oma savustin ja painekattila. Liha on vitsin hyvää, kun sen valmistaa oikein hyvin.
Lapissa on myymälän seinän takana lihanleikkaamo. Olen toteuttanut päähänpistojani ja pyytänyt leikkaamaan vaikkapa viiden sentin paksuisia T-luupihvejä. Jos lehdestä löytää jonkun jännästi leikatun lihan, niin kuvan kanssa voi tulla lihanleikkaajiemme luo. He tietävät kyllä mistä on kyse ja toteuttavat toiveen.
Reilu puoli vuotta sitten laitoin ruokailutottumukseni uusiksi. Olen sen jälkeen laihtunut yli 90 kiloa. Laihdutusprojektista huolimatta en ole tinkinyt ruoan laadusta. Olen vain muuttanut sen sisältöä. Pizzankin voi tehdä niin, että siinä on vain neljännes tavallisen pizzan hiilihydraattimäärästä.
En harrasta mitään puhdashenkistä ruokavaliota, vaan olen muokannut itselleni sopivan tavan syödä terveellisesti. Sellaisen, josta minun elimistölleni tulee hyvä olo. Onneksi lihatiskiltä voin edelleen syödä melkein mitä vain.
Terveisin,
Juuso Jäpölä
Jaa mediassa
- Tilauskirja 2023
- Tilauskirja 2022
- Kivikyläläiset
- Kivikylän ahkerat kesätyöläiset täyttävät kauppojen hyllyt ja pihojen grillit!
- Kivikylän myyntiosasto iskee tehoja kesälläkin!
- Mistä ruokasi on kotoisin?
- Huiluntuhdin kuoreton on kokkaajalle huoleton
- Eurajoen kunta suosii lähiruokaa
- Kaikki eläinten hyvinvoinnin eteen
- Hullulenkki vei huomion Huittisissa
- Lähilihaa rekkakuskeille ja muille ohikulkijoille
- Kivikylän rekryukot: "Haemme kovia työihmisiä kesäksi!"
- Kyläkaupalla tuoksuu ihana liha
- Lihateknologian osaajia täsmäkoulutuksella
- Firabelihommissa Kivikylällä
- Tuomas vastaa Säkylän lihatiskistä
- Jukka Viljanen on kauppiassukua
- Markku Matikkala syntyi liha-alalle
- Kivikylältä elintarviketekniikan opiskelijaksi
- Shakkia pelaava massanvalmistaja
- Junnilan sisarukset Säkylästä
- Sillantaat tuottavat sianlihaa
- Tuija on Kivikylän kovaääninen
- Juuso haluaa kokeilla kaikkea
- Haanpään vilkkaat veljekset
- Juku ja jälkipolvi Kivikylän joulupukkeina
- Mari-kokin joulumuistot
- Walleniuksille työ on melkein elämäntapa
- Lauri Mäkelä on karjakuski
- Äiti ja tytär Hullunlenkin myyjinä
- Mia Niemi oppi tiiminvetäjänä rohkeutta
- Henna ja Juhani löysivät toisensa Kivikylällä
- Koitto Sievilä on Kivikylän eläkeläisiä
- Eero Alhonmäki on makkaramestari
- Heli ja Taneli Nurmi tuottavat naudanlihaa Sastamalassa
- Eklöfin veljekset ovat töissä Huittisten makkaratehtaalla
- Kuisman maatila tuottaa sianlihaa Huittisissa
- Isä ja tytär Kivikylän palveluksessa
- Kari Jalonen on myyntiauton lihakauppias
- Pörröt ovat porsaantuottajia Säkylästä
- Jyräkosket tuottavat naudanlihaa Eurajoella
- Topias Marva on kesätöissä markkinoinnissa
- Anne Vuorio työskentelee Säkylän tehtaalla
- Piia Piirainen on porsaantuottaja Paneliasta
- Heimo Mattila on huoltopäällikkönä Huittisissa
- Hannu Ollila on keittiömestarina Lapin myymälässä
- Marjaana Rantapere on töissä Laitilan lihatiskillä
- Mika Kinnala on lähilihan tuottaja Laitilasta
- Laskutus
- Mediapankki