Eklöfin veljekset ovat töissä Huittisten makkaratehtaalla
Santeri Eklöf on töissä lähettämössä
Olemme veljeni Tuomaksen kanssa syntyperäisiä huittislaisia. Kaksosina meitä luullaan usein identtisiksi, mutta sitä emme kuitenkaan ole. Minä hakeuduin ensin Kivikylän leipiin käytyäni armeijan kahdeksan vuotta sitten. Olin opiskellut merkonomiksi, ja täällä sattui olemaan paikka auki lähettämössä.
Nykyään toimin lähettämön tiiminvetäjänä. Meitä on pieni 3–4 hengen ryhmä. Se toimii hienosti, kun kaikki osaavat hommansa. Olen aina pitänyt joukkuepeleistä, ja sitähän tämäkin työ on – kaikkien on puhallettava yhteen hiileen.
Työni on todella monipuolista. Se sisältää sopivasti sekä fyysisiä että enemmän ajattelua vaativia tehtäviä. Jokainen päivä on erilainen. Se voi kuulostaa kliseeltä, mutta koskaan ei voi tietää, mitä seuraava päivä tuo tullessaan.
Nykyään lähetämme suuren osan tuotteista HK:n keräilyyn Vantaalle, josta ne pääsevät kauppojen hyllyille. Enää ei puhuta mistään pienestä kotipalvaamotoiminnasta, vaan täältä lähtee useita lavallisia esimerkiksi Huiluntuhtia.
Lähettämön tiimi keräilee ja lähettää edelleen kaikkialle Suomeen esimerkiksi palvattuja kokolihatuotteita, leikkeleitä ja pian ajankohtaisia joulukinkkuja. Lähialueelle tavaraa toimitetaan päivittäin.
Makkaratehdas on muuttunut paljon minun aikanani. Joskus tuntuu, että jo pelkästään kesäloman aikana ehtii tapahtua uutta.
Olen puolitoistavuotiaan Jessican isä. Lapsen myötä arvostaa uudella tavalla kotimaista lähiruokaa, jota meidänkin tuotantomme on. Viihdyn Kivikylällä. En mieti sen enempää, mitä huominen tuo tullessaan. Olen onnellinen nyt – tunnen saavuttaneeni jo paljon niin perhe- kuin työelämässä.
Terveisin,
Santeri Eklöf
Tuomas Eklöf on nahkuri
Tulin Kivikylälle pari vuotta Santerin jälkeen vuonna 2010. Työskentelen aina kaksi viikkoa kerrallaan lähettämössä ja sitten kaksi viikkoa nahkomishommissa. Nahkominen tarkoittaa sitä, että lihanleikkaaja leikkaa siasta sen palan, jossa on läskiä ja nahkaa. Minun tehtäväni on erottella ne toisistaan ajamalla pala koneen läpi.
Molemmat työt ovat fyysisesti raskaita ja on melkein välttämätöntä pitää huolta kunnostaan. Käyn pelaamassa salibandya pari kertaa viikossa. Olemme Santerin kanssa samassa joukkueessa. Punttisalillakin tulee käytyä aina kun ehtii.
Salibandy liittyy myös Kivikylään. Meillä on tehtaat kolmella eri paikkakunnalla, ja työnantaja järjestää näiden välillä turnauksia.
Kivikylällä on iso merkitys tälle kaupungille. Se antaa monelle työpaikan. Uusi makkaranmuotoinen Hullulenkki-myymälä on vetonaula, joka tuo kävijöitä ja ihan turisteja. Siitä hyötyvät muutkin tämän paikkakunnan yrittäjät.
Viihdyn töissä. Täällä on hyvät työkaverit ja rento ilmapiiri, vaikka tahti on kova. Ja mitä lähemmäs sesonkia mennään, sitä kovempi kiire on.
Terveisin,
Tuomas Eklöf
Jaa mediassa
- Tilauskirja 2023
- Tilauskirja 2022
- Kivikyläläiset
- Kivikylän ahkerat kesätyöläiset täyttävät kauppojen hyllyt ja pihojen grillit!
- Kivikylän myyntiosasto iskee tehoja kesälläkin!
- Mistä ruokasi on kotoisin?
- Huiluntuhdin kuoreton on kokkaajalle huoleton
- Eurajoen kunta suosii lähiruokaa
- Kaikki eläinten hyvinvoinnin eteen
- Hullulenkki vei huomion Huittisissa
- Lähilihaa rekkakuskeille ja muille ohikulkijoille
- Kivikylän rekryukot: "Haemme kovia työihmisiä kesäksi!"
- Kyläkaupalla tuoksuu ihana liha
- Lihateknologian osaajia täsmäkoulutuksella
- Firabelihommissa Kivikylällä
- Tuomas vastaa Säkylän lihatiskistä
- Jukka Viljanen on kauppiassukua
- Markku Matikkala syntyi liha-alalle
- Kivikylältä elintarviketekniikan opiskelijaksi
- Shakkia pelaava massanvalmistaja
- Junnilan sisarukset Säkylästä
- Sillantaat tuottavat sianlihaa
- Tuija on Kivikylän kovaääninen
- Juuso haluaa kokeilla kaikkea
- Haanpään vilkkaat veljekset
- Juku ja jälkipolvi Kivikylän joulupukkeina
- Mari-kokin joulumuistot
- Walleniuksille työ on melkein elämäntapa
- Lauri Mäkelä on karjakuski
- Äiti ja tytär Hullunlenkin myyjinä
- Mia Niemi oppi tiiminvetäjänä rohkeutta
- Henna ja Juhani löysivät toisensa Kivikylällä
- Koitto Sievilä on Kivikylän eläkeläisiä
- Eero Alhonmäki on makkaramestari
- Heli ja Taneli Nurmi tuottavat naudanlihaa Sastamalassa
- Eklöfin veljekset ovat töissä Huittisten makkaratehtaalla
- Kuisman maatila tuottaa sianlihaa Huittisissa
- Isä ja tytär Kivikylän palveluksessa
- Kari Jalonen on myyntiauton lihakauppias
- Pörröt ovat porsaantuottajia Säkylästä
- Jyräkosket tuottavat naudanlihaa Eurajoella
- Topias Marva on kesätöissä markkinoinnissa
- Anne Vuorio työskentelee Säkylän tehtaalla
- Piia Piirainen on porsaantuottaja Paneliasta
- Heimo Mattila on huoltopäällikkönä Huittisissa
- Hannu Ollila on keittiömestarina Lapin myymälässä
- Marjaana Rantapere on töissä Laitilan lihatiskillä
- Mika Kinnala on lähilihan tuottaja Laitilasta
- Laskutus
- Mediapankki