Kivikylan Kotipalvaamo Oy

Hullulenkki vei huomion Huittisissa

Lihaisat taukovoikkarit, runsas lounaspöytä sekä takuuvarmasti tuore liha ja makkara tiskeissä ovat tehneet Hullulenkistä lyhyessä ajassa legendaarisen. Makkaranmuotoinen rakennus on vain lietsonut kielenkantoja, kun sana uudesta taukopaikasta kiirii kautta Suomen.
Kivikylän Huittisten tehtaan kupeeseen nousi kaksi vuotta sitten makkaranmuotoinen Hullulenkki-rakennus. Kaupungin raikkain liha- ja lounastiski on nostanut sen yhdeksi Huittisten halutuimmista matkailukohteista. Lyhyessä ajassa siitä on tullut kuulu nähtävyys, johon käy tutustumassa bussilasteittain ryhmiä.

Keittiömestari Juha-Matti Järvenpää luettelee paikalla poikenneen äskettäin väkeä Porista, Eurasta ja Tampereelta.
– Ne ovat olleet järjestettyjä matkoja, joille osallistujat ovat nimenomaan halunneet nähdä Hullulenkin. Olen kuullut tosi monesta suusta, että onpa todella iso makkara.

Kivikylän ei ole juuri tarvinnut markkinoida uutuuttaan: sana makkaranmallisesta lounaskahvilan ja myymälän yhdistelmästä kiirii ihan itsestään ja vetää väkeä paikalle katsomaan ilmestystä.
Meillä on hyvät parkkipaikat niin henkilö- kuin linja-autoille. Tervetuloa lounaalle ja kahvittelemaan sekä tekemään makoisat liha- ja makkaraostokset. Kannattaa ottaa oma kylmälaukku mukaan.

Järvenpää kuvailee Hullulenkin olevan matkailijoiden taivas ja keidas ympäri vuoden, mutta varsinkin kevät-kesäaikaan. Silloin makkara pakkaa olemaan lounasaikaan täynnä. Myös paikkakuntalaiset ovat löytäneet uuden lounaspaikan, jonne lähdetään varta vasten syömään. Kanta-asiakkaita on jo paljon. Uuden myymälän ja lounaskahvilan myötä varsinkin perheitä käy enemmän. He tulevat syömään ja sitten ostoksille.

– Tähän asti kaikki ovat olleet tyytyväisiä palveluihin. Kehuja tulee koko ajan satamalla.

600 neliön suuruisen Hullulenkin myötä myymälätilat kuusinkertaistuivat. Vanha myymälä on edelleen käytössä lihanleikkuu- ja kylmätilana. Kivikylä on keskittänyt Huittisiin makkaranvalmistuksen.


Hullulenkki vetää väkeä kaupunkiin

Huittisten kaupungin elinvoimajohtaja Riikka Peippo on tyytyväinen Kivikylän tehtaan sekä myymälän sijoittumisesta paikkakunnalle, jolta löytyy muutenkin paljon alkutuotantoa ja jatkojalostusta. Ostosmatkailu ja lähiruoka ovat asioita, joita Huittinen haluaa markkinoinnissa nostaa esille.
– Kivikylän tehtaanmyymälä on juuri sellaista, mitä ihmiset hakevat. Hullulenkin kaltainen vetonaula on omiaan houkuttelemaan kaupunkiin ihmisiä, jotka piipahtavat ostoksilla myös muualla keskustassa.

Huittinen sijaitsee risteysalueella. Yhteydet niin Tampereen, Turun, Porin kuin Helsingin suuntaan ovat hyvät. Sijainti kakkostien ja valtatie 12:en solmukohdassa on Peipon mukaan vahvuus, jota tukee elinvoimainen elintarvikeala.
– Olemme säilyneet kaupallisena keskuksena. Kivikylän tehtaanmyymälä vain vahvistaa tätä kehitystä. Kaupunki tuo sitä esille matkailumarkkinoinnissaan osallistuessaan messuille ja muihin tapahtumiin.


Nimivalinta istuu Huittisiin

Riikka Peippo kuvailee omaa lähipiiriään tarkkailtuaan, että Hullulenkki on myymälä, jonne lähdetään ostoksille lähiseudulta laajalti.
– Puolesta tunnista kolmeen varttiin on ihan tavallinen ajomatka, kun lähdetään lihaostoksille.

Peippo on mielissään siitä, että Kivikylä ei tyytynyt mihinkään tavalliseen uudessa tehtaanmyymälässään, vaan halusi myös leikitellä sen ulkonäöllä. Myymälän nimi on niin ikään mieleen.

 

– Kaupunki käyttää mielellään markkinoinnissa slogania Hulluna Huittisiin. On hauskaa, että Kivikylän tehtaanmyymälän nimi jatkaa tätä samaa teemaa. Kuten myös noin sadasta liikkeestä muodostuva kauppiasverkosto, joka järjestää Hullu Yö Huittisissa -tapahtumaa. 11.5. 2018 on muuten seuraava sellainen, elinvoimajohtaja vinkkaa. 

 

Jaa mediassa

Copyright Kivikylän Kotipalvaamo Oy  |  Tietosuojaseloste  |  Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet