Hullulenkki vei huomion Huittisissa

Keittiömestari Juha-Matti Järvenpää luettelee paikalla poikenneen äskettäin väkeä Porista, Eurasta ja Tampereelta.
– Ne ovat olleet järjestettyjä matkoja, joille osallistujat ovat nimenomaan halunneet nähdä Hullulenkin. Olen kuullut tosi monesta suusta, että onpa todella iso makkara.
Kivikylän ei ole juuri tarvinnut markkinoida uutuuttaan: sana makkaranmallisesta lounaskahvilan ja myymälän yhdistelmästä kiirii ihan itsestään ja vetää väkeä paikalle katsomaan ilmestystä.
Järvenpää kuvailee Hullulenkin olevan matkailijoiden taivas ja keidas ympäri vuoden, mutta varsinkin kevät-kesäaikaan. Silloin makkara pakkaa olemaan lounasaikaan täynnä. Myös paikkakuntalaiset ovat löytäneet uuden lounaspaikan, jonne lähdetään varta vasten syömään. Kanta-asiakkaita on jo paljon. Uuden myymälän ja lounaskahvilan myötä varsinkin perheitä käy enemmän. He tulevat syömään ja sitten ostoksille.
– Tähän asti kaikki ovat olleet tyytyväisiä palveluihin. Kehuja tulee koko ajan satamalla.
600 neliön suuruisen Hullulenkin myötä myymälätilat kuusinkertaistuivat. Vanha myymälä on edelleen käytössä lihanleikkuu- ja kylmätilana. Kivikylä on keskittänyt Huittisiin makkaranvalmistuksen.
Hullulenkki vetää väkeä kaupunkiin
Huittisten kaupungin elinvoimajohtaja Riikka Peippo on tyytyväinen Kivikylän tehtaan sekä myymälän sijoittumisesta paikkakunnalle, jolta löytyy muutenkin paljon alkutuotantoa ja jatkojalostusta. Ostosmatkailu ja lähiruoka ovat asioita, joita Huittinen haluaa markkinoinnissa nostaa esille.
– Kivikylän tehtaanmyymälä on juuri sellaista, mitä ihmiset hakevat. Hullulenkin kaltainen vetonaula on omiaan houkuttelemaan kaupunkiin ihmisiä, jotka piipahtavat ostoksilla myös muualla keskustassa.
Huittinen sijaitsee risteysalueella. Yhteydet niin Tampereen, Turun, Porin kuin Helsingin suuntaan ovat hyvät. Sijainti kakkostien ja valtatie 12:en solmukohdassa on Peipon mukaan vahvuus, jota tukee elinvoimainen elintarvikeala.
– Olemme säilyneet kaupallisena keskuksena. Kivikylän tehtaanmyymälä vain vahvistaa tätä kehitystä. Kaupunki tuo sitä esille matkailumarkkinoinnissaan osallistuessaan messuille ja muihin tapahtumiin.
Nimivalinta istuu Huittisiin
Riikka Peippo kuvailee omaa lähipiiriään tarkkailtuaan, että Hullulenkki on myymälä, jonne lähdetään ostoksille lähiseudulta laajalti.
– Puolesta tunnista kolmeen varttiin on ihan tavallinen ajomatka, kun lähdetään lihaostoksille.
Peippo on mielissään siitä, että Kivikylä ei tyytynyt mihinkään tavalliseen uudessa tehtaanmyymälässään, vaan halusi myös leikitellä sen ulkonäöllä. Myymälän nimi on niin ikään mieleen.
– Kaupunki käyttää mielellään markkinoinnissa slogania Hulluna Huittisiin. On hauskaa, että Kivikylän tehtaanmyymälän nimi jatkaa tätä samaa teemaa. Kuten myös noin sadasta liikkeestä muodostuva kauppiasverkosto, joka järjestää Hullu Yö Huittisissa -tapahtumaa. 11.5. 2018 on muuten seuraava sellainen, elinvoimajohtaja vinkkaa.
Jaa mediassa
- Tilauskirja 2023
- Tilauskirja 2022
- Kivikyläläiset
- Kivikylän ahkerat kesätyöläiset täyttävät kauppojen hyllyt ja pihojen grillit!
- Kivikylän myyntiosasto iskee tehoja kesälläkin!
- Mistä ruokasi on kotoisin?
- Huiluntuhdin kuoreton on kokkaajalle huoleton
- Eurajoen kunta suosii lähiruokaa
- Kaikki eläinten hyvinvoinnin eteen
- Hullulenkki vei huomion Huittisissa
- Lähilihaa rekkakuskeille ja muille ohikulkijoille
- Kivikylän rekryukot: "Haemme kovia työihmisiä kesäksi!"
- Kyläkaupalla tuoksuu ihana liha
- Lihateknologian osaajia täsmäkoulutuksella
- Firabelihommissa Kivikylällä
- Tuomas vastaa Säkylän lihatiskistä
- Jukka Viljanen on kauppiassukua
- Markku Matikkala syntyi liha-alalle
- Kivikylältä elintarviketekniikan opiskelijaksi
- Shakkia pelaava massanvalmistaja
- Junnilan sisarukset Säkylästä
- Sillantaat tuottavat sianlihaa
- Tuija on Kivikylän kovaääninen
- Juuso haluaa kokeilla kaikkea
- Haanpään vilkkaat veljekset
- Juku ja jälkipolvi Kivikylän joulupukkeina
- Mari-kokin joulumuistot
- Walleniuksille työ on melkein elämäntapa
- Lauri Mäkelä on karjakuski
- Äiti ja tytär Hullunlenkin myyjinä
- Mia Niemi oppi tiiminvetäjänä rohkeutta
- Henna ja Juhani löysivät toisensa Kivikylällä
- Koitto Sievilä on Kivikylän eläkeläisiä
- Eero Alhonmäki on makkaramestari
- Heli ja Taneli Nurmi tuottavat naudanlihaa Sastamalassa
- Eklöfin veljekset ovat töissä Huittisten makkaratehtaalla
- Kuisman maatila tuottaa sianlihaa Huittisissa
- Isä ja tytär Kivikylän palveluksessa
- Kari Jalonen on myyntiauton lihakauppias
- Pörröt ovat porsaantuottajia Säkylästä
- Jyräkosket tuottavat naudanlihaa Eurajoella
- Topias Marva on kesätöissä markkinoinnissa
- Anne Vuorio työskentelee Säkylän tehtaalla
- Piia Piirainen on porsaantuottaja Paneliasta
- Heimo Mattila on huoltopäällikkönä Huittisissa
- Hannu Ollila on keittiömestarina Lapin myymälässä
- Marjaana Rantapere on töissä Laitilan lihatiskillä
- Mika Kinnala on lähilihan tuottaja Laitilasta
- Laskutus
- Mediapankki