Heimo Mattila on huoltopäällikkönä Huittisissa

Olin ihan ensimmäinen työntekijä täällä Huittisten makkaratehtaalla. Kivikylä osti tuotantotilat entisen työnantajani Lihapoikien konkurssipesältä vuonna 2001. Muistan, kun täällä pyöri muutamia ostajaehdokkaita. Kivikylän Jari Laihonenkin kierteli katsomassa kalustoa ja huutelin hänelle, että nyt ostat tästä.
Pidin pitkän kesäloman ja tulin melkein suoraan Kivikylän leipiin. Konkurssipesästä ostetuilla koneilla toimintaa ruvettiin käynnistelemään hyvin pienimuotoisesti.
Aloitimme kahdella makkararuiskulla ja kahdella uunilla – paljon on toiminta siitä kasvanut. Tehdasta on laajennettu koko ajan pikkuhiljaa. Nyt makkarakoneita on yhdeksän, ja uusien tehot ovat kaksinkertaiset vanhoihin verrattuna.
Huoltopäällikkönä työhöni kuuluu katsoa, että koneet toimivat. Olen pitänyt ne sellaisessa kunnossa, että niillä voidaan valmistaa ensiluokkaista makkaraa. Huoltotyö on tärkeää.
Jos koneiden säädöt ovat pielessä, tulee laadultaan epätasaista makkaraa ja pakkausvirheitä. Pelkkä suolaus vaikuttaa laatuun. Jos suolauskoneessa on vika, ja se antaa suolaa liian vähän tai liikaa, lopputuloksena on huono tuote. Samoin mittauksen ja punnituksen tulee olla kohdillaan.
Olen saanut työssäni isot saappaat; minulle on annettu vastuuta. Alaisia on tullut matkanvarrella kuusi. Esimiestehtävissä pitää miettiä, että kaikki tulisi tehtyä johdonmukaisesti. Haasteet pitävät virkeänä. Koskaan minulle ei ole tullut mieleen, etten viitsisi lähteä töihin. Olen viihtynyt Kivikylällä ja tuntenut olevani kuin kotona – tätä voi todella sanoa kotipalvaamoksi.
Keväällä Huittisissa avattiin makkaranmuotoinen myymälä samalle tontille, jossa valmistetaan kaikki Kivikylän makkarat. Minulle ei tullut yllätyksenä, että Jari Laihonen esitti lenkinmuotoista rakennusta. Hänellä on aina riittänyt visioita, vaikka onkin tarkka ja harkitsevainen. Tämä on varmaan maailman suurin makkara.
Hullulenkiksi nimetty myymälä on otettu hyvin vastaan. Meillä on myös lounaskahvila, jossa käy ruokailijoita päivittäin puolitoistasataa. Huittinen on pieni paikkakunta – vähän niin kuin kylä, jossa kaikki tuntevat toisensa. Aina kun ehdin, heitän jonkun sanan tuttujen kanssa. Asiakkaiden huomioiminen on osa Kivikylän henkeä.
Elämäni suurimmat ajanjaksot olen työskennellyt elintarvikealalla. Ensin kuusi vuotta Saarioisella, sitten 15 vuotta Lihapojilla ja nyt jo yhtä kauan Kivikylällä.
Seuraavaksi täytän 65 vuotta, ja aion jäädä puolikkaalle eläkkeelle. Se on matala lasku työelämästä, kun en oikein osaa poiskaan olla. Tekemistä minulla riittää silti vapaa-ajalla vaikka kuinka paljon. Olen aina tykännyt värkätä puusta. Nytkin olen tehnyt mökillä terassia. Siellä riittää paljon muutakin askartelemista.
Terveisin,
Heimo Mattila
Jaa mediassa
- Tilauskirja 2023
- Riistalihaopas
- Kivikyläläiset
- Kivikylän ahkerat kesätyöläiset täyttävät kauppojen hyllyt ja pihojen grillit!
- Kivikylän myyntiosasto iskee tehoja kesälläkin!
- Mistä ruokasi on kotoisin?
- Huiluntuhdin kuoreton on kokkaajalle huoleton
- Eurajoen kunta suosii lähiruokaa
- Kaikki eläinten hyvinvoinnin eteen
- Hullulenkki vei huomion Huittisissa
- Lähilihaa rekkakuskeille ja muille ohikulkijoille
- Kivikylän rekryukot: "Haemme kovia työihmisiä kesäksi!"
- Kyläkaupalla tuoksuu ihana liha
- Lihateknologian osaajia täsmäkoulutuksella
- Firabelihommissa Kivikylällä
- Tuomas vastaa Säkylän lihatiskistä
- Jukka Viljanen on kauppiassukua
- Markku Matikkala syntyi liha-alalle
- Kivikylältä elintarviketekniikan opiskelijaksi
- Shakkia pelaava massanvalmistaja
- Junnilan sisarukset Säkylästä
- Sillantaat tuottavat sianlihaa
- Tuija on Kivikylän kovaääninen
- Juuso haluaa kokeilla kaikkea
- Haanpään vilkkaat veljekset
- Juku ja jälkipolvi Kivikylän joulupukkeina
- Mari-kokin joulumuistot
- Walleniuksille työ on melkein elämäntapa
- Lauri Mäkelä on karjakuski
- Äiti ja tytär Hullunlenkin myyjinä
- Mia Niemi oppi tiiminvetäjänä rohkeutta
- Henna ja Juhani löysivät toisensa Kivikylällä
- Koitto Sievilä on Kivikylän eläkeläisiä
- Eero Alhonmäki on makkaramestari
- Heli ja Taneli Nurmi tuottavat naudanlihaa Sastamalassa
- Eklöfin veljekset ovat töissä Huittisten makkaratehtaalla
- Kuisman maatila tuottaa sianlihaa Huittisissa
- Isä ja tytär Kivikylän palveluksessa
- Kari Jalonen on myyntiauton lihakauppias
- Pörröt ovat porsaantuottajia Säkylästä
- Jyräkosket tuottavat naudanlihaa Eurajoella
- Topias Marva on kesätöissä markkinoinnissa
- Anne Vuorio työskentelee Säkylän tehtaalla
- Piia Piirainen on porsaantuottaja Paneliasta
- Heimo Mattila on huoltopäällikkönä Huittisissa
- Hannu Ollila on keittiömestarina Lapin myymälässä
- Marjaana Rantapere on töissä Laitilan lihatiskillä
- Mika Kinnala on lähilihan tuottaja Laitilasta
- Laskutus
- Mediapankki