Syyspata
Herkullisia makuja hiljaa haudutellen.
Reseptin ohje:
Kuumenna syvä kasari tai pata liedellä. Lisää
hieman öljyä ja voita. Kuullota pilkottua sipulia. Lisää pilkotut sienet ja pilkottua aamiaispekonia.
Sekoita joukkoon patalihat ja ruskista kunnolla.
Ripottele suolaa, pippuria, muutama maustepippuri
ja kaksi laakerinlehteä.
Lisää lihalientä niin että lihat peittyvät. Nosta pata uuniin ja
hauduta kannen alla n. 100 asteessa kolme tuntia.
Lisää lihalientä tarvittaessa niin että lihat ovat peittyneinä koko haudutuksen ajan.
Lisää pilkotut perunat ja porkkanat pataan.
Hauduta vielä noin 45 min. Suurusta hieman
Maizenalla jos haluat. Voit myös halutessasi lisätä kermaa tai smetanaa.
hieman öljyä ja voita. Kuullota pilkottua sipulia. Lisää pilkotut sienet ja pilkottua aamiaispekonia.
Sekoita joukkoon patalihat ja ruskista kunnolla.
Ripottele suolaa, pippuria, muutama maustepippuri
ja kaksi laakerinlehteä.
Lisää lihalientä niin että lihat peittyvät. Nosta pata uuniin ja
hauduta kannen alla n. 100 asteessa kolme tuntia.
Lisää lihalientä tarvittaessa niin että lihat ovat peittyneinä koko haudutuksen ajan.
Lisää pilkotut perunat ja porkkanat pataan.
Hauduta vielä noin 45 min. Suurusta hieman
Maizenalla jos haluat. Voit myös halutessasi lisätä kermaa tai smetanaa.
Jaa mediassa
Reseptin ainekset:
5 - 6 hlö
• 700g Kivikylän patalihakuutioita
• 100g Aamiaispekonia
• Yksi iso sipuli
• Kolme porkkanaa
• 3 - 5 perunaa
• 100g sieniä
• Pippuria ja suolaa
• Maustepippuria
• Laakerinlehtiä
• Tummaa Maizenaa
• Voita ja paistoöljyä
• n. 1 litra lihalientä (esim. lihaliemikuutioista)
• 700g Kivikylän patalihakuutioita
• 100g Aamiaispekonia
• Yksi iso sipuli
• Kolme porkkanaa
• 3 - 5 perunaa
• 100g sieniä
• Pippuria ja suolaa
• Maustepippuria
• Laakerinlehtiä
• Tummaa Maizenaa
• Voita ja paistoöljyä
• n. 1 litra lihalientä (esim. lihaliemikuutioista)