Rosvopaisti - uunissa tai maakuopassa

Rosvopaisti on suomalainen perinneruoka, jonka voi valmistaa kotiuunissa tai perinteisellä maakuoppa menetelmällä. Pitkään haudutetussa rosvopaistissa liha on mureimmillaan.
Maakuoppa menetelmällä saat päiväsi rattoisasti kulumaan ja ohjelmaa isommallekin porukalle. Maakuoppa menetelmällä pääset lähemmäs aitoa menneen ajan tunnelmaa, mutta muista paloturvallisuus!
Maakuoppa menetelmällä saat päiväsi rattoisasti kulumaan ja ohjelmaa isommallekin porukalle. Maakuoppa menetelmällä pääset lähemmäs aitoa menneen ajan tunnelmaa, mutta muista paloturvallisuus!
Reseptin ohje:
Paisto-ohjeet:
UUNI
1. Lämmitä uuni 150 asteiseksi.
2. Laita paisti uuniin. Possunliha pitää olla uunissa 1,5 tuntia per kilo ja naudanlihan 2,5 tuntia per kilo.
Jos paistinne on marinoimaton niin muistattehan marinoida sen ennen kuin alatte valmistaa rosvopaistia!
MAAKUOPPA
Tarvikkeet, joita tarvitset:
Lapio, kiviä/tiiliä, paljon polttopuita, hiekkaa, voipaperia,
2 kokonaista sanomalehteä.
1. Kaiva noin puolen metrin syvyinen kuoppa.
2. Asettele kuopan pohjalle ja reunoille kiviä tai tiiliä, jotta tuli ei pääse leviämään maaperässä.
3. Tee kuopan pohjalle nuotio ja anna nuotin palaa reippaasti ja puita säästelemättä noin 3-4 tuntia.
4. Kääri paisti märkään voipaperiin, runsaaseen folioon ja näiden lisäksi vielä märkään sanomalehtikerrokseen.
5. Lapioi hiillos pois palamattoman alustan päälle esim. kottikärryihin.
6. Aseta kääritty paisti kuumaan, mutta tyhjään kuoppaan.
7. Peitä paisti hiilloksella.
8. Kaada hiilloksen päälle hiekkaa.
Tämän jälkeen kuopan päällä pidetään nuotiota yllä vielä muutama tunti ja siinä kannattaa paistaa vaikka Huiluntuhtia odotellessa.
Paistoaika on possussa minimissään noin 1,5 tuntia per kilo, naudassa 2,5 tuntia per kilo.
Rosvopaistiin on olemassa muitakin ohjeistuksia eli tämä on vain yksi versio monista. Jos paistinne on marinoimaton niin muistattehan marinoida sen ennen kuin alatte valmistaa rosvopaistia!
Kysy rosvopaisteja, jotka ovat valmiiksi kuoppaa varten maustettuja ja pakattuja Kivikylän tehtaanmyymälöistä, myyntiautoista tai Kivikylän palvelutiskeiltä!
UUNI
1. Lämmitä uuni 150 asteiseksi.
2. Laita paisti uuniin. Possunliha pitää olla uunissa 1,5 tuntia per kilo ja naudanlihan 2,5 tuntia per kilo.
Jos paistinne on marinoimaton niin muistattehan marinoida sen ennen kuin alatte valmistaa rosvopaistia!
MAAKUOPPA
Tarvikkeet, joita tarvitset:
Lapio, kiviä/tiiliä, paljon polttopuita, hiekkaa, voipaperia,
2 kokonaista sanomalehteä.
1. Kaiva noin puolen metrin syvyinen kuoppa.
2. Asettele kuopan pohjalle ja reunoille kiviä tai tiiliä, jotta tuli ei pääse leviämään maaperässä.
3. Tee kuopan pohjalle nuotio ja anna nuotin palaa reippaasti ja puita säästelemättä noin 3-4 tuntia.
4. Kääri paisti märkään voipaperiin, runsaaseen folioon ja näiden lisäksi vielä märkään sanomalehtikerrokseen.
5. Lapioi hiillos pois palamattoman alustan päälle esim. kottikärryihin.
6. Aseta kääritty paisti kuumaan, mutta tyhjään kuoppaan.
7. Peitä paisti hiilloksella.
8. Kaada hiilloksen päälle hiekkaa.
Tämän jälkeen kuopan päällä pidetään nuotiota yllä vielä muutama tunti ja siinä kannattaa paistaa vaikka Huiluntuhtia odotellessa.
Paistoaika on possussa minimissään noin 1,5 tuntia per kilo, naudassa 2,5 tuntia per kilo.
Rosvopaistiin on olemassa muitakin ohjeistuksia eli tämä on vain yksi versio monista. Jos paistinne on marinoimaton niin muistattehan marinoida sen ennen kuin alatte valmistaa rosvopaistia!
Kysy rosvopaisteja, jotka ovat valmiiksi kuoppaa varten maustettuja ja pakattuja Kivikylän tehtaanmyymälöistä, myyntiautoista tai Kivikylän palvelutiskeiltä!