Kivikylan Kotipalvaamo Oy

Itsenäisyyspäivän Kalkkuna

Kaksi maukasta valmistusehdotusta kokonaisesta kalkkunasta Itsenäisyyspäiväjuhlapöytään.

Reseptin ohje:

VAIHTOEHTO 1:
AMERIKAN MALLIIN

Ota kalkkuna huoneenlämpöön muutama tunti ennen paistamista. Nosta kalkkuna korkeareunaiselle uunipellille tai vuokaan.

Valmista täyte:

Paahda leipäkuutioita paistinpannulla kunnes kuutiot ovat kauniin ruskeita. Siirrä leipäkuutiot sivuun.
Sulata voi pannulla ja ruskista siinä sipulit ja lehtisellerit. Lisää kanaliemi pannulle.
Kuori ja kuutioi omenat. Sekoita täytteen ainekset.

Täytä kalkkuna täytteellä ja sido kalkkunan koivet toisiinsa.

Työnnä paistomittari kalkkunan paksuun rintalihaan, ei kuitenkaan rintalastaan asti. Kaada kanaliemi vuokaan.

Kypsennä kalkkunaa 175 asteessa noin 45-60min per kilo, kunnes paistomittari näyttää 75–80 astetta. Valele kalkkunaa paiston aikana vuoan pohjalle kertyvällä kastikkeella.

Paiston jälkeen kalkkunan annetaan vetäytyä foliolla peitettynä n. 20-30 minuuttia ennen tarjoilua.

VAIHTOEHTO 2:
ENGLANNIN MALLIIN

Pese sitruunat hyvin. Jos haluat voit raastaa sitruunat ja lisätä raastettua sitruunan kuorta maustevoihin. Voit lisätä maustevoihin myös sitruunan mehua. Murskaa valkosipulit ja silppua persilja. Lisää edellä mainitut ja pippuria maun mukaan pehmenneeseen voihin.

Maustevoita laitetaan nahan ja lihan väliin. Loppu maustevoi levitetään kalkkunan nahan päälle ja ympärille.
Täytä kalkkuna lohkotuilla sitruunoilla ja sipuleilla.
Sido kalkkunan koivet toisiinsa täytön jälkeen.

Työnnä paistomittari kalkkunan paksuun rintalihaan, ei kuitenkaan rintalastaan asti. Kaada kanaliemi vuokaan. Kypsennä kalkkunaa 175 asteessa noin 45-60 min per kilo, kunnes paistomittari näyttää 75–80 astetta. Valele kalkkunaa paiston aikana vuoan pohjalle kertyvällä kastikkeella. Paiston jälkeen kalkkunan annetaan vetäytyä foliolla peitettynä n. 20-30 minuuttia ennen tarjoilua.

Copyright Kivikylän Kotipalvaamo Oy  |  Tietosuojaseloste  |  Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet