Kivikylan Kotipalvaamo Oy

Grillatut naudan ulkofileepihvit ja raikas salaatti

Kesäisen herkullinen lisäkevaihtoehto grillatulle pihville on raikas salaatti. Tuore salaatti keventää mukavasti ateriaa ja päästää oikeuksiinsa Kivikylän kotipalvaamon marinoidun naudan ulkofileepihvin.

Reseptin ohje:

Ota grillattavat pihvit hyvissä ajoin, noin kaksi tuntia ennen grillausta, huoneenlämpöön lämpiämään. Lihan kypsennyksessä on erittäin tärkeää, että liha ei ole kylmä - tällöin lihasnesteet tihkuvat ulos kypsennettäessä ja lopputulos on kuiva ja mauton.

Kuumenna grilli maltilla sopivaksi. Grilli on valmis, kun hiilet eivät enää hehku punaisena. Jos grilli on liian kuuma, lihat palavat pinnalta ja jäävät raaoiksi sisältä.

Sillä aikaa valmistele salaatti: Paloittele kaikki raaka-aineet haluamaasi muotoon ja sekoita keskenään. Lopuksi pirskottele salaatille viinietikkaa ja oliiviöljyä kastikkeeksi.

Kun grilli on valmis, grillaa pihvit molemmin puolin niin, että ne saavat kauniin värin ja liha on mehukkaan kypsää. Hyvä tapa tarkistaa lihan kypsyys on seurata lihasnestettä: Kun lihasneste tihkuu kirkkaana pihvin pinnalle, niin liha on kypsä.

Copyright Kivikylän Kotipalvaamo Oy  |  Tietosuojaseloste  |  Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet