Kivikylan Kotipalvaamo Oy

Grillattu naudan sisäfileepihvi Aura-juustolla

Naudan sisäfilee soveltuu erinomaisesti grilliin, koska liha on mureaa ja se kypsyy nopeasti. Naudan sisäfileen kanssa on kuitenkin oltava tarkkana, sillä se ei sisällä juuri lainkaan rasvaa, joten liha myös kuivuu helposti.

Naudan sisäfilee kannattaakin jättää medium-kypsyiseksi, jolloin pihvin sisus säilyy hieman roseen-värisenä. Näin pihvi pysyy mehukkaana ja se säilyttää makunsa paremmin. Fileen voi grillata sellaisenaan tai sille voi tehdä grillikastikkeen, jolla voi maustaa myös lisäkkeet.

Reseptin ohje:

Ota grillattavat pihvit hyvissä ajoin, noin kaksi tuntia ennen grillausta, huoneenlämpöön lämpiämään. Lihan kypsennyksessä on erittäin tärkeää, että liha ei ole kylmä — tällöin lihasnesteet tihkuvat ulos kypsennettäessä ja lopputulos on kuiva ja mauton.

Keitä pestyt perunat puolikypsiksi ja anna jäähtyä hieman.
Paloittele paprika isoiksi lohkoiksi ja poista siemenet.

Sekoita grillauskastikkeen kaikki ainekset keskenään esim. sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi.

Sivele pullasudilla kastiketta kasviksille ja lihoille ja anna maustua hetki.

Kuumenna grilli maltilla sopivaksi. Grilli on valmis, kun hiilet eivät enää hehku punaisena. Jos grilli on liian kuuma, lihat palavat pinnalta ja jäävät raaoiksi sisältä.

Kun grilli on valmis, grillaa ensin pihviä toiselta puolelta noin 3 min. (riippuen grillin lämpötilasta). Sen jälkeen käännä pihvi ja pane grillatulle, kuumalle pihville aurajuustoviipale. Tämän jälkeen grillaa toiselta puolelta samat 3 minuuttia, jonka jälkeen liha on sopivaa.

Samanaikaisesti lihojen kanssa grillaa paprikoihin ja perunoihin kaunis väri ja rapea pinta. Tarjoile ja nauti!

Copyright Kivikylän Kotipalvaamo Oy  |  Tietosuojaseloste  |  Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet