punajuuri-jauhelihakastike
Annokset
n. 4
annostaValmistusaika
n. 40
minReseptin ainekset:
3 kpl punajuuria
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1 1/2 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl kuivattua timjamia
1 tl suolaa
4 dl Demi-glacea
1 rkl öljyä
400 g jauhelihaa
1/2 tl suolaa
Reseptin ohje:
Kuori ja lohko punajuuret. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna laakeapohjaisessa kattilassa öljy. Kuullota siinä punajuuret ja sipuli. Lisää mausteet ja kuullota vielä hetki.
Lisää demi-glace ja hauduta kannen alla noin 15 minuuttia kunnes punajuuret ovat kypsiä.
Ruskista jauheliha kahdessa erässä kuumalla pannulla ja mausta suolalla. Lisää jauheliha punajuurten joukkoon ja kiehauta. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Nauti pottuvoin kera.