Kivikylän-logo

Perinteinen lihasoppa

Perinteinen lihasoppa

Perinteinen lihasoppa

Annokset

4-6

annosta
Valmistusaika

2-3

tuntia
Vaikeusaste

helppo

Kivikylän naudan soppalihasta perinteistä lihasoppaa.

Reseptin ainekset:

  • 500 g Kivikylän naudan soppalihaa

  • 1,5 tl suolaa

  • 1,5 tl maustepippureita

  • muutama laakerinlehti

  • 2-3 porkkanaa

  • 150 g lanttua

  • 50 g selleriä

  • 50 g palsternakkaa

  • 5 perunaa

  • 1,5 dl persiljaa

Reseptin ohje:

  • Laita 500 g naudan soppalihaa, 1 litra kylmää vettä ja 1,5 tl suolaa kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Kuori pinnalle nouseva vaahto pois. Kun vaahtoa ei enää synny, lohko yksi sipuli ja lisää se 1 tl maustepippureiden ja muutaman laakerinlehden kanssa kattilaan. Anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä 1,5–2 tuntia.

  • Kuori ja paloittele muutama porkkana, 150 g lanttua, 50 g selleriä, 50 g palsternakkaa ja 5 perunaa. Laita perunat odottelemaan kylmään veteen, jotta ne eivät tummu.

  • Kun liha on kypsää, nosta se pois kattilasta ja anna lihan hiukan asettua. Lisää paloitellut juurekset liemeen kiehumaan 10 minuutiksi. Lisää sitten perunat. Keitä 10 minuuttia.

  • Leikkaa liha kuutioiksi ja lisää palat keittoon. Lisää mukaan vielä savuluita tuomaan lisämakua. Hauduta keittoa, kunnes perunat ovat kypsiä. Hienonna pinnalle noin 1,5 dl persiljaa.