Kivikylän-logo

Murea joulukinkku Kivikylän tapaan: Vinkit onnistumiseen

Valmistelut ennen paistoa

Joulukinkun valmistelu on tärkeä vaihe, joka määrittää lopputuloksen mehevyyden ja maun. Aloita kinkun sulattaminen hyvissä ajoin, mieluiten jääkaapissa, jotta liha ehtii sulaa tasaisesti. Kivikylän Kotipalvaamon perinteiden mukaisesti kinkku kannattaa ottaa huoneenlämpöön muutama tunti ennen paistamista, jotta se lämpenee tasaisesti ja paistuu meheväksi.

Kinkun pintaan hierottava mausteseos on myös olennainen osa valmistelua. Kivikylän Kotipalvaamon suosittelee käyttämään perinteisiä mausteita, kuten sinappia ja korppujauhoja, jotka antavat kinkulle herkullisen kuoren. Mausteseoksen levittämisen jälkeen kinkku on valmis paistettavaksi, ja voit odottaa saavasi pöytään mehevän ja aromikkaan joulukinkun.

Paistolämpötila ja -aika

Paistolämpötila on avainasemassa, kun halutaan saavuttaa Kivikylän Kotipalvaamon tapaan murea joulukinkku. Suosittelemme aloittamaan paiston matalassa lämpötilassa, noin 100-125 asteessa, joka takaa tasaisen kypsymisen. Kinkun koko määrittää paistoajan, mutta hyvä nyrkkisääntö on noin 1 tunti per kilo. Muista käyttää paistomittaria, jotta saat tarkan tiedon kinkun sisälämpötilasta.

Kun kinkun sisälämpötila saavuttaa noin 75 astetta, on aika nostaa lämpötilaa, jotta pinta saa kauniin värin. Kivikylän Kotipalvaamon asiantuntijat suosittelevat lämpötilan nostamista 200 asteeseen viimeisten 15-30 minuutin ajaksi. Tämä antaa kinkulle herkullisen paistopinnan ja viimeistelee mureuden.

Jäähdytys ja leikkaaminen

Kinkun paistamisen jälkeen on tärkeää antaa sen levätä ja jäähtyä ennen leikkaamista. Kivikylän Kotipalvaamon vinkki on peittää kinkku kevyesti foliolla ja antaa sen jäähtyä rauhassa. Jäähdytysaika auttaa lihan mehujen tasaantumisessa, mikä tekee lopputuloksesta entistä mureamman.

Kun kinkku on jäähtynyt, on aika leikata se ohuiksi siivuiksi. Terävä ja pitkä veitsi on paras työkalu tähän tehtävään. Leikkaa kinkku vasta kuidun suuntaisesti, jotta siivut pysyvät mehukkaina ja helposti syötävinä. Kivikylän Kotipalvaamon perinteet kunnioittavat käsityötä, joten muista leikata kinkku huolella ja rakkaudella.

Kastikkeet ja lisukkeet

Joulukinkku ei ole täydellinen ilman oikeanlaisia kastikkeita ja lisukkeita. Kivikylän Kotipalvaamon suosittelee tarjoamaan kinkun kanssa perinteisiä lisukkeita, kuten lanttulaatikkoa, perunalaatikkoa ja tietenkin herkullista sinappia. Kastikkeeksi sopii mainiosti vaikkapa omenainen siiderikastike, joka tuo ruokapöytään raikkaan vivahteen.

Muista, että lisukkeiden ja kastikkeiden laatu on yhtä tärkeää kuin kinkun valmistus. Kivikylän Kotipalvaamon tuotteet ovat tunnettuja aitoudestaan ja laadustaan, joten valitse lisukkeet, jotka vastaavat näitä samoja periaatteita. Näin varmistat, että joulupöydässäsi on tarjolla vain parasta.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Ajankohtaista

Uusi rouskuvan ruokaisa kesäsalaatti!!

Mäkitalon farmin salaattia ja Kivikylän GLUTEENITTOMIA lihapyöryköitä, täydellistä!! Palvarin lihapullasalaattia löydät palvelutiskeiltämme, Kivikylän tehtaanmyymälöistä sekä toriautoistamme. https://www.kivikylan.fi/tuotteet/muut/palvarin-lihapullasalaatti/

LUE LISÄÄ »

Kysyttävää?

Lähetä Meille Viesti