Kivikylän-logo

Murea ja mehevä joulukinkku Kivikylän reseptillä

Joulun taikaa Kivikylän tapaan

Joulupöydän kruunu, se mehevä ja murea kinkku, on monelle suomalaiselle joulun odotetuin herkku. Kivikylän Kotipalvaamo on vuosikymmenten ajan jalostanut palvausperinteitä, jotta sinäkin voisit nauttia täydellisestä joulukinkusta. Kivikylän reseptiikka perustuu aitoon käsityöläisosaamiseen ja laadukkaiden raaka-aineiden valintaan, mikä takaa kinkun ainutlaatuisen maun ja rakenteen.

Kivikylän Kotipalvaamon juuret ulottuvat 1970-luvun Lapin idylliseen Kivikylään, missä palvaamisen salat siirtyivät isältä pojalle. Jari Laihosen johdolla perinteet ovat säilyneet, mutta myös uudistuneet. Kivikylän kinkku valmistetaan huolella valikoiduista suomalaisista lihoista, jotka palvataan perinteisin menetelmin, tuoden esille joulukinkun syvän ja rikkaan maun.

Valmistelun salaisuudet

Laadukkaan joulukinkun salaisuus piilee valmistelussa. Kivikylän Kotipalvaamon asiantuntijat suosittelevat kinkun huolellista esivalmistelua, jotta lopputulos on mahdollisimman murea ja mehevä. Kinkun sulatus ja maustaminen ovat avainasemassa, ja Kivikylän vinkit näihin vaiheisiin ovat kullanarvoisia. Oikeaoppinen sulatus tapahtuu hitaasti ja varmasti, jolloin lihan rakenne säilyy parhaiten.

Maustamisessa Kivikylän Kotipalvaamo suosii perinteisiä menetelmiä, joissa hyödynnetään kotimaisia mausteita. Ne korostavat lihan luonnollista makua ja tuovat joulupöytään sen kaivatun perinteisen vivahteen. Kivikylän asiantuntijat neuvovat myös, kuinka mausteet hierotaan kinkun pintaan tasaisesti, jotta jokainen suupala on täynnä makua.

Paistamisen taito

Kun esivalmistelut on tehty oikein, on aika siirtyä itse paistamisen pariin. Kivikylän Kotipalvaamon reseptiikka neuvoo, kuinka kinkku paistetaan meheviksi ja mureiksi herkuiksi. Lämpötilan ja paistoajan tarkka noudattaminen on kriittistä, ja Kivikylän ammattilaiset jakavatkin parhaat niksit, joiden avulla kinkku kypsyy tasaisesti ja säilyttää mehevyytensä.

Paistamisen jälkeen on tärkeää antaa kinkun levätä ennen tarjoilua. Kivikylän Kotipalvaamon ohjeiden mukaan levähdysaika mahdollistaa mehujen tasaantumisen lihan sisällä, mikä tekee lopputuloksesta entistäkin herkullisemman. Kinkun kastike valmistetaan paistoliemestä, joka on täynnä kinkun makua, ja se viimeistelee täydellisen joulukinkun kokemuksen.

Jouluperinteiden ylläpitäjä

Kivikylän Kotipalvaamo on ylpeä suomalaisen ruokaperinteen vaalija. Joulukinkku on perinne, joka yhdistää suomalaiset sukupolvesta toiseen, ja Kivikylän kinkku on ollut monessa pöydässä osa tätä perinnettä. Yrityksen arvoihin kuuluu aitous ja perinteiden kunnioitus, mikä näkyy jokaisessa valmistetussa tuotteessa.

Kivikylän Kotipalvaamon kinkut ovat saaneet tunnustusta niin kotimaassa kuin ulkomaillakin, ja yrityksen kasvu neljään tehtaaseen kertoo laadun ja osaamisen arvostuksesta. Joulun aikaan Kivikylän kinkku tuo lämpöä ja perinteitä suomalaisiin koteihin, ja sen valmistamisessa hyödynnetään vuosikymmenten tietotaitoa. Kivikylän Kotipalvaamo toivottaa kaikille herkullista ja mureaa joulua!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Ajankohtaista

Uusi rouskuvan ruokaisa kesäsalaatti!!

Mäkitalon farmin salaattia ja Kivikylän GLUTEENITTOMIA lihapyöryköitä, täydellistä!! Palvarin lihapullasalaattia löydät palvelutiskeiltämme, Kivikylän tehtaanmyymälöistä sekä toriautoistamme. https://www.kivikylan.fi/tuotteet/muut/palvarin-lihapullasalaatti/

LUE LISÄÄ »

Kysyttävää?

Lähetä Meille Viesti