Kivikylän-logo

Mitä ovat perinteiset suomalaiset makkarat?

Mitä ovat perinteiset suomalaiset makkarat? Ne ovat osa suomalaista ruokakulttuuria, joka on säilynyt sukupolvien ajan. Perinteiset suomalaiset makkarat ovat tunnettuja rikkaasta maustaan, laadukkaista raaka-aineistaan ja monipuolisista käyttötavoistaan. Ne ovat olennainen osa niin arkea kuin juhlaa, ja niitä löytyy monenlaisina variaatioina.

Suomalaisen makkaran historia

Suomalaisen makkaran historia ulottuu vuosisatojen taakse. Alun perin makkaraa valmistettiin säilöntätarkoituksessa, jotta liha säilyisi pidempään. Makkaran valmistus oli erityisen tärkeää talvikuukausina, kun tuoretta lihaa ei ollut saatavilla. Perinteiset menetelmät, kuten savustaminen ja suolaaminen, ovat säilyneet tähän päivään asti.

1800-luvulla makkaranvalmistus alkoi kehittyä teolliseksi toiminnaksi, ja erilaisia makkaralajeja alkoi ilmestyä markkinoille. Kivikylän Kotipalvaamo, joka perustettiin vuonna 1992, on yksi niistä yrityksistä, jotka ovat jatkaneet perinteisten menetelmien käyttöä ja kehittäneet makkaranvalmistusta edelleen.

Nykyään suomalaiset makkarat ovat tunnettuja laadustaan ja maustaan. Ne ovat suosittuja niin kotimaassa kuin ulkomaillakin, ja niitä käytetään monipuolisesti erilaisissa ruokalajeissa.

Erilaiset perinteiset makkaralajit

Perinteiset suomalaiset makkarat voidaan jakaa useisiin eri tyyppeihin. Yksi tunnetuimmista on grillimakkara, joka on olennainen osa suomalaista kesää ja grillausperinteitä. Grillimakkara on yleensä maustettu miedosti ja se sopii erinomaisesti grillattavaksi.

Toinen suosittu makkaralaji on lenkkimakkara. Se on hieman paksumpi ja maustetumpi kuin grillimakkara, ja sitä käytetään usein erilaisissa ruokalajeissa, kuten keitoissa ja pataruoissa. Lenkkimakkara on myös suosittu eväsretkillä ja piknikeillä.

Lisäksi on olemassa erilaisia erikoismakkaroita, kuten verimakkara ja ryynimakkara. Verimakkara on valmistettu verestä ja jauhoista, ja se on erityisen suosittu talvikuukausina. Ryynimakkara puolestaan sisältää ohraa tai riisiä, ja se on perinteinen jouluruoka monissa suomalaisissa kodeissa.

Makkaran valmistuksen salat

Perinteisten suomalaisten makkaroiden valmistus on taitolaji, joka vaatii huolellisuutta ja tarkkuutta. Kivikylän Kotipalvaamo käyttää vain parhaita kotimaisia raaka-aineita, ja kaikki tuotteet valmistetaan käsityönä perinteisin menetelmin. Tämä takaa ainutlaatuisen maun ja korkean laadun.

Makkaran valmistus alkaa lihan valinnasta. Laadukas liha on makkaran perusta, ja siksi käytämme vain kotimaista lihaa, joka on peräisin vastuullisilta tuottajilta. Liha jauhetaan ja maustetaan huolellisesti valituilla mausteilla, jotka antavat makkaralle sen tunnusomaisen maun.

Seuraavaksi makkaramassa täytetään suoleen ja makkarat savustetaan tai kypsennetään perinteisin menetelmin. Savustaminen antaa makkaralle sen ainutlaatuisen maun ja aromin, joka tekee siitä niin herkullisen. Lopuksi makkarat pakataan ja ne ovat valmiita nautittavaksi.

Parhaat tavat nauttia suomalaista makkaraa

Perinteiset suomalaiset makkarat ovat monipuolisia ja niitä voi nauttia monin eri tavoin. Grillimakkara on täydellinen valinta kesäisiin grillijuhliin. Kuvittele itsesi nauttimassa mehevää grillimakkaraa raikkaan salaatin ja perunasalaatin kera aurinkoisena kesäpäivänä.

Lenkkimakkara sopii erinomaisesti arjen nopeisiin aterioihin. Voit esimerkiksi valmistaa herkullisen makkarakeiton tai makkarapadan, joka maistuu koko perheelle. Lenkkimakkara on myös mainio eväs retkille ja piknikeille, sillä se on helppo kuljettaa ja valmistaa.

Erikoismakkarat, kuten verimakkara ja ryynimakkara, ovat täydellisiä talvikuukausien herkkuja. Ne sopivat hyvin esimerkiksi joulupöytään tai talvisten pataruokien raaka-aineeksi. Kivikylän Kotipalvaamon perinteiset suomalaiset makkarat tuovat makua ja laatua jokaiseen ateriaan.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Ajankohtaista

Uusi rouskuvan ruokaisa kesäsalaatti!!

Mäkitalon farmin salaattia ja Kivikylän GLUTEENITTOMIA lihapyöryköitä, täydellistä!! Palvarin lihapullasalaattia löydät palvelutiskeiltämme, Kivikylän tehtaanmyymälöistä sekä toriautoistamme. https://www.kivikylan.fi/tuotteet/muut/palvarin-lihapullasalaatti/

LUE LISÄÄ »

Kysyttävää?

Lähetä Meille Viesti