Makkarapiirakka ja ranch-dippi
8-12
annosta1,5
tuntian. 496
/ annoshelppo
Yllätä vieraat hauskalla revittävällä makkarapiirakalla! Kuorettomista tai muista Kivikylän makkaroista valmistat helposti piirakan niin saunailtaan kuin lastenkutsuillekin.
Reseptin ainekset:
500 g voi-tai lehtitaikinalevyä
10–12 kpl Kivikylä kuoreton Huiluntuhti, tavallinen Huiluntuhti, Juusto-Jalapeno Tuhti tai jokin muu Kivikylän herkullinen grillimakkara
1 dl ketsuppia
1 dl sinappia
100 g edam-juustoa
(½ kesäkurpitsa)
Voiteluun: 1 kananmuna
Ranch-dippi: 2 dl creme fraichea
Ranch-dippi: 2 tl sellerisuolaa
- Ranch-dippi: 2 tl sipulijauhetta
Ranch-dippi: 2 tl kuivattua ruohosipulia
- Ranch-dippi: 2 tl paprikajauhetta
- Ranch-dippi: 1 tl mustapippuria myllystä
Ranch-dippi: 1 rkl sokeria
Dippailuun lisäksi ketsuppia ja sinappia.
Reseptin ohje:
Sulata lehtitaikinalevyt leivinpaperin päällä ja kauli levyt ohuemmaksi.
Leikkaa taikinalevypalat noin 4–5 cm paloiksi. Leikkaa makkarat kahteen osaan.
Esimerkiksi lapsille valmistettaessa, voit leikata makkarat myös kolmeen osaan, jolloin tähän piirakkaan riittää 10 kpl makkaroita, mikäli irtopohjavuoan halkaisija on noin 20 cm.Levitä taikinapaloille ketsuppia ja sinappia, lisää juustosiivun pala ja ohueksi viipaloitu pala kesäkurpitsaa tai muuta haluamaasi kasvista.
Lisää taikinapaloille makkarat ja kääri taikina rullalle.
Voitele taikinat kananmunalla ja lado makkararullat pystyyn irtopohjavuokaan, niin että taikinoiden väliin jää pieni rako, jotta taikinoilla on tilaa kypsyä ilmavaksi.
Paista 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes taikinat ovat kypsyneet.
Anna makkarapiirakan jäähtyä hieman ennen tarjoilua.
Lisätietoa
- Anna makkarapiirakan jäähtyä hieman ennen tarjoilua. Tarjoile revittävä makkarapiirakka ranch-dipin kanssa, joka valmistuu sekoittamalla kaikki dipin ainekset keskenään.