Kivikylan Kotipalvaamo Oy

TIEDOTE

Kivikylältä odotettu gluteeniton pyörykkäuutuus

Kivikylän Kotipalvaamon klassikko Palvarin lihapyörykkä on saanut rinnalleen keliaakikoille sopivan version, joka on maultaan perinteisen veroinen.  

 

– Myymälän flikat ja pojat kertoivat, että tätä on toivottu. Ryhdyimme työhön tavoitteena saada uutuudesta yhtä maistuva kuin perinteisestäkin. Meidän mielestämme keliaakikon ruoan pitää maistua hyvältä, Kivikylän tuotekehittelytiimistä kerrotaan.

Kokeilujen kautta gluteenia sisältävät ainesosat onnistuttiin korvaamaan muilla aineilla. Seuraavaksi Kivikylän henkilökunta sekä myymälä- ja lounasasiakkaat testasivat uuden lihapullan ja palaute oli vakuuttava. Makumaailma on yhtä miellyttävä kuin perinteisessä pyörykässä.

Gluteenittomassa pyörykkävaihtoehdossa mausteet maistuvat selkästi, ja savuinen jälkimaku on kuin alkuperäisessä. Suutuntuma on myös saatu juuri oikeanlaiseksi.

Palvarin lihapyörykät ovat pitkään olleet Suomen suosituimpia lihapullia. Kaiken takana on lihaisuus ja onnistunut maku. 

– Mottomme on, että lihapullat tehdään lihasta. Sekä perinteisen että gluteenittoman Palvarin lihapyörykän lihapitoisuus on muhkeat 88 prosenttia. Kaikissa tuotteissamme käytämme vain suomalaista lihaa, joka tulee omilta, tutuilta tuottajiltamme lounaissuomalaisilta maatiloilta. 

Kivikylän pyörykät valmistetaan Säkylässä, jossa gluteeniton uutuus tulee ensimmäisenä myyntiin maanantaina 27.8.

 

– Paistokoneet alkavat laulaa aikaisin aamulla, ja puolen päivän jälkeen lihapullia saa Säkylän palvelupisteestä. Loppuviikkoon mennessä uutuus levittäytyy muihin Kivikylän palvelupisteisiin ja kauppoihin kautta Suomen. 

 

Gluteenittoman lihapyörykän tuotetiedot löytyvät tästä


Lisätietoja: 
Jari Laihonen, toimitusjohtaja puh. 0400 722448 tai jari.laihonen@kivikylan.fi

 

Kivikylän Kotipalvaamo aloitti pyöryköiden teon vuonna 2001. Ensin niitä tehtiin 200 kiloa viikossa ja sitten yötä päivää. Perinteisten Palvarin lihapyöryköiden resepti on pysynyt täsmälleen samana. Niiden valmistus jatkuu entiseen tapaan, ja gluteeniton versio on tuotu markkinoille sen rinnalle palvelemaan keliaakikkoja. Gluteeniton Palvarin lihapyörykkä on tutkittu hyväksytyssä laboratoriossa. Se sisältää alle 5 ppm gluteenia, kun raja-arvona gluteenittomalle tuotteelle on 20 ppm (ppm= parts per million = miljoonasosa).

Copyright Kivikylän Kotipalvaamo Oy  |  Tietosuojaseloste  |  Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet