Amerikan teksasilaista perinneruokaa Suomen satakuntalaiseen tyyliin, suoraan Kivikylän keittiöstä.
CHILI CON CARNE
• 500g Härän käristelihaa maustettuna (pyydä valmiiksi maustettuna Kivikylän tiskeiltä tai mausta itse lempigrillimausteella ja öljyllä edellisenä iltana)
• Lemon-chili nakkeja 3kpl
• 2 sipulia
• 2 tlk tomaattipyreetä
• 2 purkkia tomaattimurskaa
• 3 dl punaviiniä
• 2 purkkia valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
• 2-3 kynttä valkosipulia hienonnettuna
• 1 chilipippuri tai 1 rkl chilipulveria
• 4 rkl Sweet chili kastiketta
• Mustapippuria ja suolaa
Ota iso pata. Kuori ja silppua sipulit. Paloittele Lemon-chili nakit. Kuullota sipulit. Ruskista käristeliha ja nakit kevyesti. Lisää pataan tomaattipyree ja tomaattimurska. Mausta valkosipulilla, suolalla ja mustapippurilla. Lisää pataan punaviini.
Pane kansi päälle ja anna kiehua hiljalleen noin tunnin verran. Lisää papupurkkien sisältö ja sweet chili kastike ja kiehauta. Lisää vettä, jos seos näyttää liian paksulta.
Tähän asti voit valmistaa etukäteen. Tarkista maku huolellisesti ja laita tarvittaessa mausteita.
Lisää annokseen tarjoiltaessa ruokalusikallinen smetanaa tai ranskankermaa. Tarjoile vaalean leivän, nachojen ja riisin kera.
EL GRANDE PIHVI
• Hae Kivikylän palvelutiskiltä valmiiksi maustettu naudan sisäpaistipihvi tai mausta itse texmex tyyliin.
• Anna lihan olla huoneenlämmössä noin tunti ennen kypsennystä.
• Paista kuumalla pannulla nopeasti pinnat kiinni.
• Ota pannu pois liedeltä ja kaada pannulle 0,5l tummaa olutta.
• Laita uuniin 170 asteeseen 15 minuutiksi muhimaan.
• Gringon eväs on valmis.
• Tarjoile viherpippurikastikkeen ja lankkuperunoiden kera.