Kivikylän-logo

Kivikylän Kotipalvaamon kinkkukoulu: Ylikypsä joulukinkku vai murea herkku?

Joulukinkun valmistuksen salat

Joulupöydän kruunu, kinkku, on monelle meistä joulun odotetuin herkku. Kivikylän Kotipalvaamon asiantuntemus kinkunvalmistuksessa on vertaansa vailla, ja me haluamme jakaa parhaat vinkkimme, jotta sinäkin voit valmistaa täydellisen joulukinkun. Olipa kyseessä ylikypsä tai murea kinkku, oikea lämpötila ja paistoaika ovat avainasemassa. Kinkun sisälämpötilan tulisi olla murean kinkun kohdalla noin 75 astetta ja ylikypsälle kinkulle suosittelemme noin 80 asteen sisälämpötilaa.

Kivikylän Kotipalvaamon kinkut ovat tunnettuja niiden laadusta ja mehevyydestä. Valmistusprosessimme alkaa jo tarkalla raaka-aineiden valinnalla, ja jokainen kinkku palvataan perinteitä kunnioittaen. Tämä takaa sen, että jokainen suupala on täynnä makua ja perinteistä palvaamon taitotietoa. Kinkun paistaminen alhaisessa lämpötilassa pitkän ajan kuluessa varmistaa, että lopputulos on murea ja mehukas.

Maustamisen merkitys kinkun valmistuksessa

Mausteet ovat olennainen osa joulukinkun valmistusta, ja ne antavat kinkulle sen ainutlaatuisen maun. Kivikylän Kotipalvaamon kinkut ovat jo itsessään täynnä makua, mutta oikein valitut mausteet tuovat esiin lihan parhaat puolet. Suosittelemme käyttämään perinteisiä mausteita, kuten sinappia, neilikkaa ja laakerinlehteä, jotka korostavat kinkun omaa makua. Maustaminen kannattaa tehdä huolella, sillä se vaikuttaa lopputuloksen aromikkuuteen.

Kinkun pintaan hierottu mausteseos ei ainoastaan rikasta makua, vaan myös muodostaa herkullisen kuoren, joka suojaa lihaa kuivumiselta paiston aikana. Kivikylän Kotipalvaamon vinkki on antaa mausteseoksen tekeytyä kinkun pinnassa yön yli, jolloin mausteet imeytyvät syvälle lihaan ja lopputulos on entistäkin maukkaampi.

Kinkun paisto-ohjeet täydelliseen lopputulokseen

Kinkun paistaminen vaatii tarkkuutta ja kärsivällisyyttä, mutta oikeilla ohjeilla kuka tahansa voi saavuttaa täydellisen lopputuloksen. Kivikylän Kotipalvaamon suositus on aloittaa paisto matalassa lämpötilassa, joka varmistaa lihan tasaisen kypsymisen. Paiston loppuvaiheessa lämpötilaa voidaan nostaa, jotta kinkun pinta saa kauniin värin ja rapeuden.

Kinkun kastelu omalla liemellään paiston aikana on toinen tärkeä vinkki, joka takaa mehevän lopputuloksen. Kastelun avulla kinkku pysyy kosteana ja saa lisää makua. Muista myös antaa kinkun levätä ennen tarjoilua, jotta mehut tasaantuvat ja liha on helpompi leikata. Kivikylän Kotipalvaamon kinkkukoulusta saat kaikki tarvittavat ohjeet onnistuneeseen joulukinkkuun.

Kinkun säilytys ja jämien hyödyntäminen

Joulukinkun säilytys on yhtä tärkeää kuin sen valmistus. Kinkku tulisi säilyttää kylmässä, mutta ei liian kylmässä, jotta sen maku ja rakenne säilyvät optimaalisina. Kivikylän Kotipalvaamon kinkut säilyvät parhaiten, kun ne pidetään ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa. Näin kinkku säilyy mehukkaana ja herkullisena useita päiviä.

Kinkun jämät ovat monipuolisia raaka-aineita erilaisiin ruokiin. Ne voi hyödyntää esimerkiksi herkullisissa voileivissä, salaatissa tai vaikkapa osana lämmittävää kinkkukiusausta. Kivikylän Kotipalvaamon reseptipankista löydät inspiraatiota kinkun jämien käyttöön, jotta voit nauttia joulun mausta vielä pitkään juhlien jälkeenkin.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Ajankohtaista

Uusi rouskuvan ruokaisa kesäsalaatti!!

Mäkitalon farmin salaattia ja Kivikylän GLUTEENITTOMIA lihapyöryköitä, täydellistä!! Palvarin lihapullasalaattia löydät palvelutiskeiltämme, Kivikylän tehtaanmyymälöistä sekä toriautoistamme. https://www.kivikylan.fi/tuotteet/muut/palvarin-lihapullasalaatti/

LUE LISÄÄ »

Kysyttävää?

Lähetä Meille Viesti