Kivikylän-logo

Kivikylän Kotipalvaamon joulukinkku: Miten valmistetaan ylikypsä herkku?

Joulun odotetuin herkku: ylikypsä kinkku

Joulupöydän kruunu, ylikypsä kinkku, on monen suomalaisen juhlapöydän keskipiste. Kivikylän Kotipalvaamon pitkät perinteet ja käsityötaidon taituruus takaavat, että jokainen kinkku on valmistettu huolella ja rakkaudella. Kivikylän kinkun valmistusprosessi alkaa jo hyvissä ajoin ennen joulua, jotta juhlapöytään saadaan paras mahdollinen tuote.

Valmistusprosessi alkaa laadukkaan lihan valinnalla. Kivikylän Kotipalvaamon asiantuntijat valitsevat parhaat kotimaiset lihat, jotka leikataan ja palvataan Lapin tehtaassa. Tämä varmistaa, että jokainen kinkku on mehevä ja täynnä perinteistä savun makua. Kinkun valmistuksessa käytetään perinteisiä menetelmiä, jotka ovat periytyneet sukupolvelta toiselle.

Ylikypsän kinkun valmistuksen salaisuudet

Ylikypsän kinkun valmistuksessa on muutamia tärkeitä vaiheita, jotka takaavat täydellisen lopputuloksen. Ensimmäinen vaihe on kinkun huolellinen suolaus, joka tehdään käsin perinteitä kunnioittaen. Tämän jälkeen kinkku palvataan hitaasti ja matalassa lämpötilassa, mikä takaa sen, että liha kypsyy tasaisesti ja säilyttää mehevyytensä.

Toinen tärkeä vaihe on kinkun lepoaika palvauksen jälkeen. Tämä antaa lihalle aikaa imeä itseensä savun aromit ja mausteiden vivahteet. Kivikylän Kotipalvaamon kinkut lepäävät riittävän kauan, jotta maku ehtii kehittyä täydelliseksi. Lopuksi kinkku pakataan huolellisesti, jotta se säilyy tuoreena ja herkullisena aina joulupöytään saakka.

Kivikylän kinkun paistaminen kotona

Kun Kivikylän Kotipalvaamon ylikypsä kinkku saapuu kotikeittiöön, on tärkeää paistaa se oikein, jotta sen ainutlaatuinen maku pääsee oikeuksiinsa. Kinkku kannattaa ottaa huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista, jotta se lämpenee tasaisesti. Paistaminen tapahtuu miedolla lämmöllä, jotta kinkun pinta saa kauniin värin, mutta sisus pysyy mehukkaana.

Paiston jälkeen kinkun annetaan levätä ennen tarjoilua, jotta mehut tasaantuvat ja liha on helpompi leikata. Kivikylän kinkku on herkullinen sellaisenaan, mutta se taipuu myös monenlaisiin resepteihin, kuten kinkkukiusaukseen tai voileipäkakun täytteeksi. Joulun herkullisin kinkku on valmis nautittavaksi!

Kivikylän perinteet joulupöydässä

Kivikylän Kotipalvaamon joulukinkku on enemmän kuin pelkkä ruokalaji; se on osa suomalaista jouluperinnettä. Kivikylän perinteet ja aitous tulevat esille jokaisessa tuotteessa, ja joulukinkku ei ole poikkeus. Kinkun valmistuksessa yhdistyvät perinteiset menetelmät ja moderni osaaminen, mikä takaa parhaan mahdollisen laadun ja maun.

Joulupöydässä Kivikylän kinkku kokoaa yhteen perheen ja ystävät, tarjoten ainutlaatuisia makuelämyksiä ja lämpimiä muistoja. Kivikylän Kotipalvaamon joulukinkku on valinta, joka kunnioittaa suomalaista ruokakulttuuria ja tuo juhlaan aidon Lapin palvaamon tunnelman.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Ajankohtaista

Uusi rouskuvan ruokaisa kesäsalaatti!!

Mäkitalon farmin salaattia ja Kivikylän GLUTEENITTOMIA lihapyöryköitä, täydellistä!! Palvarin lihapullasalaattia löydät palvelutiskeiltämme, Kivikylän tehtaanmyymälöistä sekä toriautoistamme. https://www.kivikylan.fi/tuotteet/muut/palvarin-lihapullasalaatti/

LUE LISÄÄ »

Kysyttävää?

Lähetä Meille Viesti