Joulukinkun valmistuksen salaisuudet
Joulupöydän kruunu, kinkku, on monelle meistä joulun odotetuin herkku. Kivikylän Kotipalvaamon pitkät perinteet ja ammattitaito takaavat, että jokainen kinkku on paitsi maukas myös laadukas. Kinkun valmistuksessa on tärkeää noudattaa perinteitä, jotka kunnioittavat lihan makua ja rakennetta. Kinkun paistaminen alkaa huolellisella esivalmistelulla, johon kuuluu kinkun sulatus ja huoneenlämpöön asettaminen ennen paistoa.
Paistamisen A ja O on oikea lämpötila ja paistoaika. Kivikylän Kotipalvaamon asiantuntijat suosittelevat paistamista miedossa lämpötilassa, jotta kinkku kypsyy tasaisesti ja säilyttää mehevyytensä. Kinkun paistaminen alhaisessa lämpötilassa voi kestää useita tunteja, mutta kärsivällisyys palkitaan lopputuloksessa. Kinkun sisälämpötilan tulee olla 75-77 astetta, jotta se on täydellisesti kypsä.
Paistomittarin käyttö ja kinkun kuorrutus
Paistomittari on joulukinkun paistamisen ehdoton apuväline. Se auttaa saavuttamaan täydellisen kypsyysasteen ilman arvailuja. Kinkun sisälämpötila on paras mittari kypsyydelle, ja Kivikylän Kotipalvaamon suositus on tarkistaa lämpötila kinkun paksuimmasta kohdasta. Kun kinkku on saavuttanut halutun sisälämpötilan, on aika antaa sen levätä ennen kuorrutusta ja viimeistelyä.
Kuorrutus viimeistelee kinkun ja tuo siihen kauniin ulkonäön sekä lisää makua. Perinteinen kuorrutus tehdään usein sinapin ja korppujauhojen yhdistelmällä, joka levitetään kinkun pintaan ennen viimeistä paistokertaa. Kivikylän Kotipalvaamon vinkki on lisätä kuorrutukseen hieman oman maun mukaista makeutta, kuten hunajaa tai vaikkapa omenasiirappia, joka tuo kinkkuun jouluisen vivahteen.
Kivikylän laatu ja perinteet
Kivikylän Kotipalvaamon juuret ulottuvat 1970-luvun Lappiin, jossa perinteinen palvaustoiminta alkoi. Vuosikymmenten aikana Kivikylä on kasvanut ja kehittynyt, mutta perinteet ja aitous ovat säilyneet. Jokainen tuote, olipa kyseessä sitten joulukinkku tai arjen lihaherkut, valmistetaan suurella sydämellä ja ammattitaidolla. Kivikylän tuotteet ovat tunnettuja niiden korkeasta laadusta ja autenttisesta mausta, joka perustuu perinteisiin valmistusmenetelmiin.