Keväinen kinkkupiirakka
n. 1
hhelppo
Reseptin ainekset:
3 dl vehnäjauhoja
125 g voita
2 rkl kylmää vettä
(tai valmis suolainen piirakkapohja kaupan hyllyltä)
300g Kivikylän ylikypsää kinkkukuutiota/suikaletta
1 pieni kesäkurpitsa (raastettuna)
1 dl kevätsipulia (silputtuna)
• 2,5 dl Soocin kermainen vaalea kastikepohjaa
• 1 dl juustoraastetta
• 1 dl juustoraastetta
0,5 tl mustapippuria
• 1 tl Kivikylän sinappia
Reseptin ohje:
1. Valmista pohja:
Nypi voi ja jauhot yhteen, lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Painele taikina piirakkavuokaan (n. 24 cm halkaisija) ja pistele haarukalla.
Esipaista 200 °C uunissa noin 10 minuuttia.
2. Valmistele täyte:
Sekoita kinkkusuikaleet, kesäkurpitsaraaste (purista ylimäräinen neste pois!), kevätsipuli ja mausteet kulhossa.
Lisää Sooci-kastikepohja ja juustoraaste, sekoita hyvin.
3. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle ja tasoita pinta.
4. Paista uunissa 200 °C noin 30-40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
5. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua, jotta piirakka mehevöityy.
Tämä piirakka sopii täydellisesti kevään brunssille, piknikille tai iltapalaksi!