Kinkkupiirakka

Keväinen kinkkupiirakka

Valmistusaika

n. 1

h
Vaikeusaste

helppo

Reseptin ainekset:

  • 3 dl vehnäjauhoja

  • 125 g voita

  • 2 rkl kylmää vettä  

    (tai valmis suolainen piirakkapohja kaupan hyllyltä)

  • 300g Kivikylän ylikypsää kinkkukuutiota/suikaletta

  • 1 pieni kesäkurpitsa (raastettuna)

  • 1 dl kevätsipulia (silputtuna)

  • • 2,5 dl Soocin kermainen vaalea kastikepohjaa 

  • • 1 dl juustoraastetta

  • • 1 dl juustoraastetta

  • 0,5 tl mustapippuria

  • • 1 tl Kivikylän sinappia

Reseptin ohje:

  • 1. Valmista pohja:
     
    Nypi voi ja jauhot yhteen, lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
    Painele taikina piirakkavuokaan (n. 24 cm halkaisija) ja pistele haarukalla.
    Esipaista 200 °C uunissa noin 10 minuuttia.

    2. Valmistele täyte:

    Sekoita kinkkusuikaleet, kesäkurpitsaraaste (purista ylimäräinen neste pois!), kevätsipuli ja mausteet kulhossa.
    Lisää Sooci-kastikepohja ja juustoraaste, sekoita hyvin.

    3. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle ja tasoita pinta.

    4. Paista uunissa 200 °C noin 30-40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

    5. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua, jotta piirakka mehevöityy.

    Tämä piirakka sopii täydellisesti kevään brunssille, piknikille tai iltapalaksi!