Kiireettömän Rimpsuluut

Kiireettömän Rimpsuluut

Kiireettömän Rimpsuluut

Valmistusaika

3,5-4

tuntia

Reseptin ainekset:

  • n.2kg Rimpsuluita
  • 2 sipulia
  • 2 varsisellerinvartta
  • 2-3 porkkanaa
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 2- 3 omenaa
  • 1 plo punaviiniä
  • maissitärkkelystä
  • Kastike:
    1 dl worcesterkastiketta
  • 1 dl ketsuppia
  • 1 dl soijakastiketta
  • 0,75 dl omenaviinietikkaa
  • 1 dl siirappia
  • 1 rkl chipotlemaustetta
  • 1 rkl kuivattu timjami
  • 1 pilkottu chili

Reseptin ohje:

  • Lämmitä uuni noin 150 asteeseen.

  • Mausta Rimpsuluut suolalla ja pippurilla.

  • Ruskista Rimpsuluut pannulla tilkassa öljyä.

  • Nosta Rimpsuluut isoon pataan. Sekoita
    kastikeainekset ja kaada Rimpsuluiden päälle.

  • Pilko reiluiksi paloiksi sipuli, selleri, porkkanat, valkosipuli
    ja omenat ja ruskista pannulla.
    Lisää vihannekset pataan.

  • Kaada paistinpannuun noin 1 plo punaviiniä, sekoita ja lisää
    pataan.

  • Nosta pata 150 asteiseen uuniin noin 2,5 tunniksi.
    Nosta kypsät luut tarjoiluvadille tai lautaselle.

  • Siivilöi pataan jäänyt liemi.
    Suurusta liemestä kastike lihalle maissitärkkelyksellä.

  • Tarjoa kasvikset lisäkkeenä lihan kanssa.