Karitsalampaan pääsiäispaisti
Paistoaika
1,5
tuntia/kgVaikeusaste
helppo
Mureaa ja maistuvaa juhlaruokaa.
Reseptin ainekset:
Kivikylän valmiiksi maustettu karitsalampaan putkiluu- tai viulupaisti.
Reseptin ohje:
Ota paisti huoneenlämpöön tunnin verran ennen paistamista.
Työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan.
Kypsennä paistia 125-150 asteessa, kunnes lihalämpömittari näyttää 65-75 astetta. Kun paistin sisälämpötila on 65-70 astetta, on paisti sisältä vielä punertava ja mehevä. Kun sisälämpötila on 75 astetta, on paisti täysin kypsää. Paistoaika vaihtelee paistin koon ja muodon mukaan. Varaa kypsennysaikaa n. 1 1/2 tuntia kiloa kohti.
Anna kypsän paistin vetäytyä rauhassa folioon käärittynä ennen viipalointia.