Kivikylän-logo

Kananpoika-ramen

Kananpoika-ramen

Annokset

n. 4

annosta
Valmistusaika

n. 30

min

Reseptin ainekset:

  • 400 g kananpojan filepihvejä

  • ½ tl suolaa

  • 1 tl currymausteseosta

  • 1 rkl öljyä

  • 2 kananmunaa

  • punaista tuoretta chiliä maun
    mukaan

  • pala inkivääriä

  • 2–3 valkosipulinkynttä

  • pieni kukkakaali

  • 4 lehteä kiinankaalia tai valkokaalia

  • 200 g nuudelia

     

Reseptin ohje:

  • Ota broilerit huoneen lämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. Mausta suolalla ja currymausteseoksella. Paista paistinpannulla keskilämmöllä rintafileet kypsiksi. Varo ylikypsentämistä.

  • Keitä kananmunia 6 minuuttia, jäähdytä ja kuori.

    Hienonna chili. Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipuli. Lohko kukkakaali pieniksi nupuiksi ja hienonna kiinankaalin tai valkokaalin lehdet.

  • Kuullota öljyssä chili, inkivääri, valkosipuli, kukkakaali ja kaali. Lisää ramenliemi ja hauduta miedolla lämmöllä muutama minuutti, kunnes kaalit ovat melkein kypsiä. Lisää suolaa maun mukaan ja tarkista maku.

  • Kiehauta nuudeli ja valuta. Pane nuudelia keittokulhoihin. Leikkaa rintafileet viipaleiksi ja puolita kananmunat. Asettele rintafileet ja kananmunan puolikkaat päälle. Kauho kiehuvaa lientä päälle. Ripottele pinnalle runsaasti seesaminsiemeniä ja nauti.

    VINKKI

    Voit tarjota kuuman liemen, lisäkkeet ja tuliset mausteet erikseen. Näin kaikki voivat sekoittaa kulhoon haluamansa maut.