Kivikylän-logo

Joulun herkkuhetket: Murea joulukinkku Kivikylän reseptillä

Kivikylän Kotipalvaamon joulukinkun valmistusvinkit

Joulu on tunnelmallista aikaa, jolloin perinteiset herkut kokoavat yhteen perheet ja ystävät. Kivikylän Kotipalvaamon sydämessä on aina ollut aitojen makujen ja perinteisen käsityön arvostus. Kun puhutaan joulun ruokapöydän kruunusta, mieleen nousee väistämättä murea ja mehevä joulukinkku. Kivikylän Kotipalvaamon reseptillä valmistettu kinkku on taattu tapa tuoda joulun taikaa ruokapöytään.

Valmistuksen aloittaminen hyvissä ajoin on avain mureaan lopputulokseen. Kinkun hitaasti sulattaminen ja huolellinen esivalmistelu ovat askeleita, joita ei kannata ohittaa. Kivikylän Kotipalvaamon asiantuntijat suosittelevat kinkun ottamista jääkaapista ja antamista lämmetä huoneenlämpöön muutama tunti ennen paistamista. Tämä varmistaa tasaisen kypsennyksen ja mehevän lopputuloksen.

Paistamisen salaisuudet

Paistaminen on joulukinkun valmistuksessa se hetki, jolloin aromit tiivistyvät ja pinta saa kauniin värin. Kivikylän Kotipalvaamon perinteinen resepti suosii matalaa lämpötilaa ja pitkää paistoaikaa, joka takaa kinkun mureuden. Uunin lämpötilan ja paistamisen ajan noudattaminen on tärkeää, jotta kinkku kypsyy tasaisesti ja säilyttää mehevyytensä. Kinkun kastelu omalla liemellään paiston aikana on vanha konsti, joka pitää pinnan rapeana ja sisuksen mehevänä.

Paiston jälkeen kinkun lepääminen on yhtä tärkeää kuin itse paistaminen. Kivikylän Kotipalvaamon vinkki on antaa kinkun levätä folion alla vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua. Tämä aika auttaa lihan mehujen tasaantumaan ja tekee lopputuloksesta entistäkin herkullisemman. Kinkun viimeistelyyn voi käyttää esimerkiksi sinappi-hunajakuorrutusta, joka tuo lisämakua ja kauniin kiillon pintaan.

Kivikylän Kotipalvaamon laatu ja perinteet

Kivikylän Kotipalvaamon juuret ulottuvat 1970-luvun lopulle, ja perinteet näkyvät vahvasti yrityksen toiminnassa. Joulukinkku on yksi monista tuotteista, jossa Kivikylän ammattitaito ja laatu tulevat esille. Kinkut valmistetaan Lapin tehtaassa, jossa lihat leikataan ja palvataan huolella. Kivikylän Kotipalvaamon kinkku on valinta, joka kunnioittaa suomalaista ruokaperinnettä ja tuo pöytään aitoa Lapin makua.

Kivikylän Kotipalvaamon tuotteet, kuten makkarat, nakit, lihapullat ja muut lihaherkut, ovat saaneet kiitosta niiden aitoudesta ja laadusta. Yrityksen palkitut tuotteet ovat tulosta pitkäjänteisestä työstä ja intohimosta suomalaiseen ruokakulttuuriin. Valitsemalla Kivikylän tuotteet voit olla varma, että joulupöydässäsi on parasta mahdollista kotimaista laatua.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Ajankohtaista

Uusi rouskuvan ruokaisa kesäsalaatti!!

Mäkitalon farmin salaattia ja Kivikylän GLUTEENITTOMIA lihapyöryköitä, täydellistä!! Palvarin lihapullasalaattia löydät palvelutiskeiltämme, Kivikylän tehtaanmyymälöistä sekä toriautoistamme. https://www.kivikylan.fi/tuotteet/muut/palvarin-lihapullasalaatti/

LUE LISÄÄ »

Kysyttävää?

Lähetä Meille Viesti