Kivikylän-logo

Joulukinkun valintaopas: Kivikylän Kotipalvaamon asiantuntijoiden vinkit

Joulukinkun valinnan ABC

Joulupöydän kruunu, joulukinkku, on monelle suomalaiselle joulun odotetuin herkku. Kinkun valinta voi kuitenkin olla haastavaa, sillä tarjolla on monenlaisia vaihtoehtoja. Kivikylän Kotipalvaamon asiantuntijat suosittelevat valitsemaan kinkun, joka sopii parhaiten omaan joulupöytään ja makuun. Kinkun kokoa valittaessa on hyvä muistaa, että suositus on noin 500 grammaa per syöjä. Tämä takaa, että herkullista kinkkua riittää niin joulupöydässä kuin mahdollisiin joulunpyhien tähteistä valmistettaviin ruokiin.

Kivikylän Kotipalvaamon kinkut ovat tunnettuja niiden korkeasta laadusta ja perinteisistä valmistusmenetelmistä. Valitessasi Kivikylän kinkun, voit olla varma, että saat aitoa lappilaista palvattua laatua, joka on valmistettu pitkän kokemuksen ja ammattitaidon tuloksena. Kinkun alkuperä on tärkeä tekijä, sillä se vaikuttaa suoraan lihan makuun ja laatuun. Kivikylän kinkut tulevat aina vastuullisesti kasvatetuista suomalaisista sioista, joten voit nauttia joulusta hyvällä omallatunnolla.

Maustaminen ja valmistus – Asiantuntijan neuvot

Kinkun maustaminen ja valmistus ovat yhtä tärkeitä kuin itse kinkun valinta. Kivikylän Kotipalvaamon asiantuntijat korostavat, että oikeaoppinen maustaminen ja huolellinen valmistus tuovat esiin parhaat maut. Kinkun pintaan hierottava mausteseos voi olla yksinkertainen, mutta laadukas. Suola ja mustapippuri ovat perinteisiä, mutta voit halutessasi lisätä esimerkiksi sinappia tai muita mausteita oman maun mukaan.

Kinkun paistaminen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Lämpötilan ja paistoajan tulee olla kohdillaan, jotta kinkku kypsyy tasaisesti ja säilyttää mehevyytensä. Kivikylän Kotipalvaamon suositus on paistaa kinkkua matalassa lämpötilassa pitkän ajan kuluessa. Näin lihan omat maut pääsevät oikeuksiinsa ja lopputulos on taatusti herkullinen. Muista antaa kinkun levätä ennen tarjoilua, jotta mehut ehtivät tasaantua lihan sisällä.

Kinkun säilytys ja viimeistely

Kinkun säilytys on olennainen osa joulukinkun valmistusprosessia. Kivikylän Kotipalvaamon asiantuntijat neuvovat säilyttämään kinkun kylmässä ja kuivassa paikassa ennen paistamista ja paiston jälkeen. Kinkku säilyy parhaiten, kun se on kääritty ilmatiiviiseen pakkausmateriaaliin ja pidetty viileässä, noin +2–+6 asteen lämpötilassa. Näin varmistat, että kinkku säilyy tuoreena ja maistuvana aina joulupöytään saakka.

Viimeistely on kinkunvalmistuksen kruunu. Kun kinkku on paistettu ja levännyt, on aika viimeistellä pinta kauniin ruskeaksi. Kivikylän Kotipalvaamon asiantuntijat suosittelevat kinkun kuorruttamista esimerkiksi hunajalla tai siirapilla, joka antaa kauniin kiillon ja lisää makua. Kinkun voi myös koristella neilikoilla tai tuoreilla yrteillä, jotka tuovat joulupöytään sekä visuaalista ilmettä että tuoksua. Muista, että kinkun viimeistely tehdään usein korkeammassa lämpötilassa, jotta pinta saa kauniin värin.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Ajankohtaista

Uusi rouskuvan ruokaisa kesäsalaatti!!

Mäkitalon farmin salaattia ja Kivikylän GLUTEENITTOMIA lihapyöryköitä, täydellistä!! Palvarin lihapullasalaattia löydät palvelutiskeiltämme, Kivikylän tehtaanmyymälöistä sekä toriautoistamme. https://www.kivikylan.fi/tuotteet/muut/palvarin-lihapullasalaatti/

LUE LISÄÄ »

Kysyttävää?

Lähetä Meille Viesti