Itsenäisyyspäivän Kalkkuna Englannin malliin

Itsenäisyyspäivän Kalkkuna

Itsenäisyyspäivän Kalkkuna Englannin malliin

Valmistusaika

45-65

minuuttia/kg
Vaikeusaste

helppo

Maukas valmistusehdotus kokonaisesta kalkkunasta Itsenäisyyspäiväjuhlapöytään Englannin malliin.

Reseptin ainekset:

  • n. 5 kg kalkkuna

  • 2 kpl sitruunoita

  • 2-3 kpl sipulia

  • 150-200 g voita

  • 1 puntti Persiljaa

  • 3-4 valkosipulin kynttä

  • Valkopippuria maun mukaan

Reseptin ohje:

  • Pese sitruunat hyvin. Jos haluat voit raastaa sitruunat ja lisätä raastettua sitruunan kuorta maustevoihin. Voit lisätä maustevoihin myös sitruunan mehua.

  • Murskaa valkosipulit ja silppua persilja. Lisää edellä mainitut ja pippuria maun mukaan pehmenneeseen voihin.

  • Maustevoita laitetaan nahan ja lihan väliin. Loppu maustevoi levitetään kalkkunan nahan päälle ja ympärille.

  • Täytä kalkkuna lohkotuilla sitruunoilla ja sipuleilla.

  • Sido kalkkunan koivet toisiinsa täytön jälkeen.

  • Työnnä paistomittari kalkkunan paksuun rintalihaan, ei kuitenkaan rintalastaan asti. Kaada kanaliemi vuokaan.

  • Kypsennä kalkkunaa 175 asteessa noin 45-60 min per kilo, kunnes paistomittari näyttää 75–80 astetta.

  • Valele kalkkunaa paiston aikana vuoan pohjalle kertyvällä kastikkeella.

  • Paiston jälkeen kalkkunan annetaan vetäytyä foliolla peitettynä n. 20-30 minuuttia ennen tarjoilua.