Itsenäisyyspäivän Kalkkuna Englannin malliin
45-65
minuuttia/kghelppo
Maukas valmistusehdotus kokonaisesta kalkkunasta Itsenäisyyspäiväjuhlapöytään Englannin malliin.
Reseptin ainekset:
n. 5 kg kalkkuna
2 kpl sitruunoita
2-3 kpl sipulia
150-200 g voita
1 puntti Persiljaa
3-4 valkosipulin kynttä
Valkopippuria maun mukaan
Reseptin ohje:
Pese sitruunat hyvin. Jos haluat voit raastaa sitruunat ja lisätä raastettua sitruunan kuorta maustevoihin. Voit lisätä maustevoihin myös sitruunan mehua.
Murskaa valkosipulit ja silppua persilja. Lisää edellä mainitut ja pippuria maun mukaan pehmenneeseen voihin.
Maustevoita laitetaan nahan ja lihan väliin. Loppu maustevoi levitetään kalkkunan nahan päälle ja ympärille.
Täytä kalkkuna lohkotuilla sitruunoilla ja sipuleilla.
Sido kalkkunan koivet toisiinsa täytön jälkeen.
Työnnä paistomittari kalkkunan paksuun rintalihaan, ei kuitenkaan rintalastaan asti. Kaada kanaliemi vuokaan.
Kypsennä kalkkunaa 175 asteessa noin 45-60 min per kilo, kunnes paistomittari näyttää 75–80 astetta.
Valele kalkkunaa paiston aikana vuoan pohjalle kertyvällä kastikkeella.
Paiston jälkeen kalkkunan annetaan vetäytyä foliolla peitettynä n. 20-30 minuuttia ennen tarjoilua.