Grilliluut ja punakaali-verigreippi-salaatti
8-12
annosta3-4
tuntiahelppo
Grilliluut Kivikylän kotipalvaamon marinoidut porsaan grilliluut ovat erinomainen kesäherkku grilliin. Grilliluita on helppo valmistaa niin pienelle kuin isollekin porukalle ja niiden syöminen on mukavaa puuhastelua yhdessä.
Reseptin ainekset:
2 kg porsaan grilliluita marinadissa
Punakaali-verigreippi-salaatti
400 g punakaalia
1 verigreippi
1 paprika, punainen
2,5 dl majoneesia
1/2 dl viinietikkaa (esim. valkoinen balsamiviinietikka)
1/2 dl makeaa sinappia
(sokeria)
- suolaa, valkopippuria
Reseptin ohje:
Ota grilliluut n. 1 h valmistusta huoneenlämpöön lämpeämään.
Kypsennä valmiiksi marinoidut grilliluut 150 C uunissa n. 1 1/2 - 2 h.
Grillaa lopuksi luille rapea pinta grillissä ja tarjoile salaatin kera.
Raasta kaali ja hienonna paprika.
Kuori, lohko ja paloittele verigreippi.
Sekoita kasvikset keskenään ja lisää majoneesin joukkoon muut aineet.
Kaada kastike kasvisten joukkoon ja anna maustua. (salaatti on hyvä valmistaa jo edellisenä päivänä maustumaan, mikäli mahdollista)
Lisätietoa
- Parhaan lopputuloksen saat, kun kypsennät grilliluut etukäteen uunissa (ohje alla) tai keität ne hyvässä mausteliemessä. Näin liha on pehmeää ja irtoaa helposti luusta. Grilliluille kannattaa valmistaa lisäkkeeksi raikas kesäinen salaatti esimerkiksi varhaiskaalista tai muista kotipuutarhan kasviksista.