Grillatut makkarapitaleivät
8
annosta1
tuntikeskivaikea
Itsevalmistetut rapeat pitaleivät paistuvat grillissä yhtä aikaa makkaroiden kanssa. Täytä makkarapitaleivät kesäkasvissalsalla sekä salaatilla ja kesän suosikkiruoka on valmis!
Reseptin ainekset:
2 pkt Kivikylä kuoreton kalkkuna grillimakkaraa, Kuoretonta Huiluntuhtia, tavallista Huiluntuhtia, Juustojalapeno Tuhtia tai muuta hyvää Kivikylän grillimakkaraa
Pitaleivät:
1 pss kuivahiivaa3 dl vettä
7 dl vehnäjauhoa
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
3 rkl oliiviöljyä
Kesäkasvissalsa: 2 dl appelsiinimehua
1 limen mehua
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
- 100g kesäporkkanaa
100g kirsikkatomaattia
5 kpl retiisiä
- ½ pnt kevätsipulia
- ½ pnt basilikaa
Lisäksi:
1 pss salaattia
ketsuppia ja sinappia
Reseptin ohje:
Sekoita kuivahiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää vehnäjauhot, suola ja sokeri.
Vaivaa taikina tasaiseksi yleiskoneessa noin 10 minuuttia.
Lisää oliiviöljy ja vaivaa taikinasta pehmeä ja venyvä taikina. Lisää vaivauksen loppupuolella 1–2 rkl jauhoa, jos taikina tuntuu tarttuvan kulhon reunoihin.
Peitä taikinakulho kelmulla ja anna kohota jääkaapissa noin 12 tuntia.
Valmista kesäkasvissalsa kuumentamalla kattilassa appelsiinin- ja limen mehu, sokeri ja suola.
Pilko joukkoon kesäporkkana ja kiehauta hetki, kunnes porkkanapalat kypsyvät.
Jäähdytä hieman ja lisää joukkoon lohkotut kirsikkatomaatit.
Lisää jäähtyneen salsan joukkoon pieniksi kuutioiksi pilkotut retiisit, hienonnettu kevätsipuli ja basilika.
Muotoile taikina jauhotetulla alustalla pötköksi ja jaa kahdeksaan yhtä suureen osaan. Pyörittele palloiksi ja anna levätä noin 10 minuuttia.
Kuumenna grilli kuumaksi leipien kohotessa. Sivele pintaan kevyesti öljyä ritilään tarttumisen estämiseksi.
Paista molemmin puolin muutaman minuutin. Leivät voi ottaa grillistä, kun ilmatasku on kunnolla muodostunut. Leikkaa hieman jäähtyneet pitaleivät auki saksilla.
Grillaa pitojen kanssa samaan aikaan makkarat ja täytä pitaleivät makkaralla, kesäkasvissalsalla ja salaatilla.