Kivikylän-logo

Punajuuri-jauhelihakastike

punajuuri-jauhelihakastike

Annokset

n. 4

annosta
Valmistusaika

n. 40

min

Reseptin ainekset:

  • 3 kpl punajuuria

  • 1 sipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1 rkl öljyä

  • 1 1/2 tl jauhettua juustokuminaa

  • 1 tl kuivattua timjamia

  • 1 tl suolaa

  • 1 rkl öljyä

  • 400 g jauhelihaa

  • 1/2 tl suolaa

Reseptin ohje:

  • Kuori ja lohko punajuuret. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna laakeapohjaisessa kattilassa öljy. Kuullota siinä punajuuret ja sipuli. Lisää mausteet ja kuullota vielä hetki.

  • Lisää demi-glace ja hauduta kannen alla noin 15 minuuttia kunnes punajuuret ovat kypsiä.

  • Ruskista jauheliha kahdessa erässä kuumalla pannulla ja mausta suolalla. Lisää jauheliha punajuurten joukkoon ja kiehauta. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Nauti pottuvoin kera.