Kivikylän-logo

Miten tuoreliha säilytetään oikein?

Tuorelihan säilyttäminen oikein on tärkeää, jotta voit nauttia sen herkullisesta mausta ja varmistaa sen turvallisuuden. Oikea säilytys pidentää lihan säilyvyyttä ja estää sen pilaantumisen. Tässä artikkelissa käymme läpi, miten tuoreliha säilytetään oikein, jotta voit nauttia Kivikylän Kotipalvaamon laadukkaista lihatuotteista parhaimmillaan.

Oikea lämpötila tuorelihan säilytyksessä

Oikea lämpötila on avainasemassa tuorelihan säilytyksessä. Jääkaapin lämpötilan tulisi olla 0-4 °C, jotta liha säilyy tuoreena mahdollisimman pitkään. Liian lämmin lämpötila voi nopeuttaa bakteerien kasvua ja johtaa lihan pilaantumiseen.

Jos et aio käyttää lihaa muutaman päivän sisällä, kannattaa harkita sen pakastamista. Pakastimessa lämpötilan tulisi olla -18 °C tai kylmempi. Tämä pysäyttää bakteerien kasvun ja pidentää lihan säilyvyyttä huomattavasti.

Muista myös tarkistaa jääkaapin ja pakastimen lämpötila säännöllisesti varmistaaksesi, että ne toimivat oikein. Tämä auttaa varmistamaan, että tuoreliha säilyy optimaalisissa olosuhteissa.

Pakkausmenetelmien vaikutus säilyvyyteen

Pakkausmenetelmillä on suuri vaikutus tuorelihan säilyvyyteen. Ilmatiiviit pakkaukset, kuten vakuumipakkaukset, ovat erinomainen tapa pidentää lihan säilyvyyttä. Ne estävät ilman pääsyn lihaan, mikä hidastaa bakteerien kasvua ja hapettumista.

Jos käytät muovikelmua tai folioita, varmista, että liha on kääritty tiiviisti. Tämä auttaa estämään ilman ja kosteuden pääsyn lihaan, mikä voi johtaa sen pilaantumiseen. Kivikylän Kotipalvaamon tuotteet on usein pakattu huolellisesti, jotta ne säilyvät tuoreina mahdollisimman pitkään.

Kun pakastat lihaa, käytä pakastuspusseja tai -rasioita, jotka on suunniteltu kestämään alhaisia lämpötiloja. Merkitse pakkaukseen päivämäärä, jotta tiedät, kuinka kauan liha on ollut pakastimessa.

Kuinka kauan tuoreliha säilyy?

Tuorelihan säilyvyys riippuu monista tekijöistä, kuten lihan tyypistä, säilytyslämpötilasta ja pakkausmenetelmästä. Yleisesti ottaen naudanliha säilyy jääkaapissa 3-5 päivää, kun taas sianliha ja siipikarja säilyvät 1-2 päivää.

Pakastimessa liha säilyy huomattavasti pidempään. Naudanliha voi säilyä pakastimessa jopa 6-12 kuukautta, sianliha 4-6 kuukautta ja siipikarja 9 kuukautta. On kuitenkin hyvä muistaa, että vaikka liha säilyy pakastimessa pitkään, sen laatu voi heikentyä ajan myötä.

Kun sulatat pakastettua lihaa, tee se jääkaapissa, ei huoneenlämmössä. Tämä estää bakteerien kasvun ja varmistaa, että liha säilyy turvallisena syödä.

Merkkejä pilaantuneesta lihasta

On tärkeää tunnistaa merkit pilaantuneesta lihasta, jotta voit välttää sen syömisen. Yksi selkeimmistä merkeistä on epämiellyttävä haju. Jos liha haisee happamalta, mädältä tai muuten epätavalliselta, se on todennäköisesti pilaantunut.

Toinen merkki on lihan ulkonäkö. Jos liha on muuttunut harmaaksi, vihertäväksi tai siinä on näkyvää homekasvustoa, se on pilaantunut. Myös limainen tai tahmea pinta on merkki siitä, että liha ei ole enää syömäkelpoista.

Jos olet epävarma lihan tuoreudesta, on parempi olla varovainen ja heittää se pois. Pilaantuneen lihan syöminen voi aiheuttaa ruokamyrkytyksen, joten on tärkeää olla tarkkana.

Kun säilytät tuorelihaa oikein, voit nauttia sen herkullisesta mausta ja varmistaa sen turvallisuuden. Kivikylän Kotipalvaamon laadukkaat lihatuotteet tarjoavat erinomaisen pohjan monenlaisiin ruokiin, ja oikea säilytys auttaa sinua hyödyntämään ne parhaalla mahdollisella tavalla. Muista noudattaa näitä ohjeita, jotta voit nauttia tuorelihasta turvallisesti ja maukkaasti.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Ajankohtaista

Uusi rouskuvan ruokaisa kesäsalaatti!!

Mäkitalon farmin salaattia ja Kivikylän GLUTEENITTOMIA lihapyöryköitä, täydellistä!! Palvarin lihapullasalaattia löydät palvelutiskeiltämme, Kivikylän tehtaanmyymälöistä sekä toriautoistamme. https://www.kivikylan.fi/tuotteet/muut/palvarin-lihapullasalaatti/

LUE LISÄÄ »

Kysyttävää?

Lähetä Meille Viesti