Kivikylän-logo

Joulukinkun paistaminen: Kivikylän Kotipalvaamon parhaat niksit

Valmistele kinkku oikein

Joulukinkun valmistelu on ensimmäinen askel kohti herkullista lopputulosta. Kivikylän Kotipalvaamon asiantuntijat suosittelevat ottamaan kinkun huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista, jotta liha lämpenee tasaisesti. Tämä auttaa kinkkua kypsymään tasaisemmin uunissa. Poista kinkusta mahdolliset pakkausmateriaalit ja verkot, ja anna sen lepäillä rauhassa ennen paistamista. Kinkun suolaus on myös tärkeä vaihe, joka kannattaa tehdä huolella, jotta maku syvenee ja liha säilyttää mehevyytensä.

Kivikylän Kotipalvaamon perinteiden mukaisesti kinkku kannattaa hieroa kevyesti mausteilla, kuten sinapilla ja maustepippurilla, jotka korostavat lihan omaa makua. Muista, että mausteiden kanssa kannattaa olla maltillinen, jotta kinkun oma, savuinen aromi pääsee oikeuksiinsa. Kinkun nahan alle voi myös halutessaan työntää mausteneilikoita, jotka antavat lisämakua ja tuoksua paistamisen aikana.

Paistolämpötila ja -aika

Kun kinkku on valmisteltu, on aika miettiä paistolämpötilaa ja -aikaa. Kivikylän Kotipalvaamon suositus on paistaa kinkku matalassa lämpötilassa pitkän ajan kuluessa. Tämä menetelmä takaa, että kinkku kypsyy tasaisesti ja pysyy mehukkaana. Aloita paistaminen 100-125 asteen lämpötilassa ja pidä kinkkua uunissa noin 1 tunti per kilo. Tarkkaile kinkun sisälämpötilaa paistomittarilla, jotta se saavuttaa turvallisen, mutta mehukkaan kypsyyden, joka on noin 75-77 astetta.

Paistamisen loppuvaiheessa voit nostaa lämpötilaa, jotta kinkun pinta saa kauniin värin ja rapeuden. Kivikylän Kotipalvaamon vinkki on käyttää uunin grillivastusta viimeisten minuuttien ajan, jolloin kinkun pintaan muodostuu herkullinen kuori. Muista kuitenkin seurata kinkkua tarkasti, ettei pinta pala. Kun kinkku on valmis, anna sen levätä folion alla ennen tarjoilua, jotta mehut tasaantuvat ja kinkku on helpompi leikata.

Jälkikäsittely ja tarjoilu

Kinkun paistaminen on taitolaji, mutta myös jälkikäsittely on tärkeä osa prosessia. Kivikylän Kotipalvaamon asiantuntijat neuvovat antamaan kinkun levätä uunista ottamisen jälkeen vähintään puoli tuntia ennen leikkaamista. Tämä auttaa lihan mehujen jakautumaan tasaisesti, mikä tekee lopputuloksesta entistä maukkaamman. Kinkun leikkaamisessa kannattaa käyttää terävää veistä ja leikata ohuita siivuja, jotta kinkun maku ja rakenne pääsevät oikeuksiinsa.

Kun tarjoilet kinkkua, muista lämmittää se tarvittaessa varovasti, jotta sen mehukkuus säilyy. Kivikylän Kotipalvaamon kinkku on niin maukas, että se ei kaipaa rinnalleen kuin yksinkertaisia lisukkeita, kuten perunalaatikkoa ja punajuurisalaattia. Näin kinkun ainutlaatuinen maku pääsee parhaiten esille ja voit nauttia aidosta Kivikylän Kotipalvaamon joulukinkusta perinteiden hengessä.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Ajankohtaista

Uusi rouskuvan ruokaisa kesäsalaatti!!

Mäkitalon farmin salaattia ja Kivikylän GLUTEENITTOMIA lihapyöryköitä, täydellistä!! Palvarin lihapullasalaattia löydät palvelutiskeiltämme, Kivikylän tehtaanmyymälöistä sekä toriautoistamme. https://www.kivikylan.fi/tuotteet/muut/palvarin-lihapullasalaatti/

LUE LISÄÄ »

Kysyttävää?

Lähetä Meille Viesti