Perinteinen lihasoppa
4-6
annosta2-3
tuntiahelppo
Kivikylän naudan soppalihasta perinteistä lihasoppaa.
Reseptin ainekset:
500 g Kivikylän naudan soppalihaa
1,5 tl suolaa
1,5 tl maustepippureita
muutama laakerinlehti
2-3 porkkanaa
150 g lanttua
50 g selleriä
50 g palsternakkaa
5 perunaa
1,5 dl persiljaa
Reseptin ohje:
Laita 500 g naudan soppalihaa, 1 litra kylmää vettä ja 1,5 tl suolaa kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Kuori pinnalle nouseva vaahto pois. Kun vaahtoa ei enää synny, lohko yksi sipuli ja lisää se 1 tl maustepippureiden ja muutaman laakerinlehden kanssa kattilaan. Anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä 1,5–2 tuntia.
Kuori ja paloittele muutama porkkana, 150 g lanttua, 50 g selleriä, 50 g palsternakkaa ja 5 perunaa. Laita perunat odottelemaan kylmään veteen, jotta ne eivät tummu.
Kun liha on kypsää, nosta se pois kattilasta ja anna lihan hiukan asettua. Lisää paloitellut juurekset liemeen kiehumaan 10 minuutiksi. Lisää sitten perunat. Keitä 10 minuuttia.
Leikkaa liha kuutioiksi ja lisää palat keittoon. Lisää mukaan vielä savuluita tuomaan lisämakua. Hauduta keittoa, kunnes perunat ovat kypsiä. Hienonna pinnalle noin 1,5 dl persiljaa.