Kivikylän-logo

Ylikypsän joulukinkun salat paljastuvat – Kivikylän Kotipalvaamon asiantuntijat neuvovat

Kuinka valmistaa täydellinen ylikypsä joulukinkku

Joulupöydän kruunu, ylikypsä joulukinkku, on monelle suomalaiselle joulun odotetuin herkku. Kivikylän Kotipalvaamon asiantuntijat tietävät, että kinkun valmistuksessa on muutamia tärkeitä vaiheita, jotka takaavat mehevän ja maukkaan lopputuloksen. Ensimmäinen askel on kinkun huolellinen sulatus ja lämpötilan tasaaminen ennen paistamista. Tämä varmistaa, että kinkku kypsyy tasaisesti ja säilyttää mehevyytensä.

Paistamisen aikana on tärkeää käyttää paistolämpömittaria, jotta kinkku saavuttaa juuri oikean, ylikypsän koostumuksen. Kivikylän Kotipalvaamon suositus on paistaa kinkkua matalassa lämpötilassa pitkään, jolloin lihan omat maut pääsevät oikeuksiinsa ja kinkusta tulee suussa sulavan pehmeä. Kinkun paistoliemi on myös arvokas ainesosa, jota voi hyödyntää kastikkeissa ja laatikoissa, tuoden lisää syvyyttä joulupöydän makuvalikoimaan.

Palvaamon vinkit kinkun viimeistelyyn ja tarjoiluun

Kun kinkku on saavuttanut halutun sisälämpötilan, on aika antaa sen levätä ennen viimeistelyä. Kivikylän Kotipalvaamon asiantuntijat suosittelevat kinkun käärimistä folioon ja keittiöpyyhkeeseen, jolloin lämpö jakautuu tasaisesti ja lihan mehut asettuvat. Tämä vaihe on ratkaiseva, sillä se varmistaa, että kinkku pysyy mehukkaana aina tarjoiluhetkeen asti.

Viimeistelyssä kinkun pintaan voidaan sivellä esimerkiksi sinappi-hunajaseosta ja ripotella korppujauhoja, jotka antavat kinkulle herkullisen rapean kuoren. Kivikylän Kotipalvaamon asiantuntijat muistuttavat, että kinkku kannattaa leikata ohuiksi siivuiksi, jolloin sen maku ja rakenne pääsevät parhaiten oikeuksiinsa. Tarjoile kinkku lämpimänä tai kylmänä, perinteisten joululaatikoiden ja muiden herkkujen kera.

Kivikylän Kotipalvaamon perinteet joulukinkun takana

Kivikylän Kotipalvaamon juuret ulottuvat 1970-luvun lopulle, ja vuosikymmenten aikana kertynyt tietotaito näkyy jokaisessa valmistetussa joulukinkussa. Perinteiset menetelmät yhdistettynä nykyaikaiseen osaamiseen takaavat, että jokainen kinkku on laadukas ja täynnä makua. Kivikylän Kotipalvaamon kinkut valmistetaan huolella valikoiduista raaka-aineista, ja jokainen vaihe tuotannossa suoritetaan ammattitaidolla.

Lapin tehtaassa suoritettu leikkaus ja palvaus ovat avainasemassa, kun tavoitteena on täydellinen joulukinkku. Kivikylän Kotipalvaamon asiantuntijat valvovat prosessia alusta loppuun, varmistaen, että jokainen kinkku vastaa korkeita laatuvaatimuksia. Joulun aikaan Kivikylän kinkut löytävät tiensä tuhansiin suomalaisiin koteihin, tuoden mukanaan palan Lapin perinteitä ja aitoa palvaamon makua.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Ajankohtaista

Uusi rouskuvan ruokaisa kesäsalaatti!!

Mäkitalon farmin salaattia ja Kivikylän GLUTEENITTOMIA lihapyöryköitä, täydellistä!! Palvarin lihapullasalaattia löydät palvelutiskeiltämme, Kivikylän tehtaanmyymälöistä sekä toriautoistamme. https://www.kivikylan.fi/tuotteet/muut/palvarin-lihapullasalaatti/

LUE LISÄÄ »

Kysyttävää?

Lähetä Meille Viesti