Valmistele joulukinkku oikein
Joulun odotetuin herkku on eittämättä mehevä ja maukas joulukinkku. Kivikylän Kotipalvaamon asiantuntemus takaa, että saat pöytääsi parhaan mahdollisen kinkun. Aloita kinkun valmistelu huolellisella sulatuksella. Anna kinkun sulaa jääkaapissa hitaasti ja varmista, että se on täysin sulanut ennen paistamista. Tämä voi kestää useita päiviä riippuen kinkun koosta, joten suunnittele ajoissa.
Kun kinkku on sulanut, poista pakkaus ja anna sen lepää hetki huoneenlämmössä. Tämä auttaa lihan tasaamaan lämpötilansa, mikä edesauttaa tasaisempaa kypsymistä. Muista myös poistaa mahdolliset verkot tai muut pakkausmateriaalit ennen paistamista. Kinkun esivalmistelu on tärkeä vaihe, joka vaikuttaa lopputuloksen laatuun.
Paista kinkku matalassa lämpötilassa
Ylikypsän joulukinkun salaisuus piilee pitkässä ja matalassa paistolämpötilassa. Kivikylän Kotipalvaamon suositus on paistaa kinkkua uunissa noin 100-125 asteen lämpötilassa. Tämä varmistaa, että kinkku kypsyy hitaasti ja säilyttää mehevyytensä. Aseta kinkku uunipellille nahkapuoli ylöspäin ja lisää pellille hieman vettä estämään rasvan palamista.
Paistoaika riippuu kinkun koosta, mutta hyvä nyrkkisääntö on noin 1 tunti per kilo. Käytä paistolämpömittaria varmistaaksesi, että kinkun sisälämpötila on 77-80 astetta, mikä on merkki ylikypsästä kinkusta. Älä avaa uunin luukkua turhaan, jotta lämpötila pysyy tasaisena koko paiston ajan.
Anna kinkun levätä ja viimeistele pinta
Kun kinkku on saavuttanut halutun sisälämpötilan, ota se uunista ja anna sen levätä folion alla vähintään puoli tuntia ennen kuin poistat nahkan. Tämä lepohetki on tärkeä, sillä se auttaa lihasnesteitä jakautumaan tasaisesti, mikä tekee lopputuloksesta entistä mehukkaamman.
Nahkan poistamisen jälkeen voit halutessasi viimeistellä kinkun pinnan. Sivele pintaan esimerkiksi sinappia ja korppujauhoja, ja paista kinkkua vielä hetki grillivastuksen alla, kunnes pinta saa kauniin värin. Tämä antaa kinkulle herkullisen rapean kuoren ja viimeistelee täydellisen joulukinkun maut.
Nauti Kivikylän laadukkaasta joulukinkusta
Kivikylän Kotipalvaamon perinteet ja ammattitaito takaavat, että joulupöydässäsi on aitoa laatua ja makua. Nauti ylikypsän joulukinkun rikkaasta mausta, joka on saanut alkunsa Lapin puhtaasta luonnosta ja Kivikylän vuosikymmenten osaamisesta. Kinkun paisto on joulun kohokohta, ja Kivikylän kinkulla se onnistuu varmasti.
Muista, että hyvä joulukinkku on myös vastuullinen valinta. Kivikylän Kotipalvaamo panostaa kestävään tuotantoon ja kotimaisuuteen, joten valitsemalla Kivikylän tuotteet tuet suomalaista työtä ja elintarviketuotantoa. Hyvää joulua ja onnistuneita kinkunpaistohetkiä Kivikylän Kotipalvaamon parhailla vinkeillä!