Kivikylan Kotipalvaamo Oy

Rosvopaisti - uunissa tai maakuopassa

Rosvopaisti on suomalainen perinneruoka, jonka voi valmistaa kotiuunissa tai perinteisellä maakuoppa menetelmällä. Pitkään haudutetussa rosvopaistissa liha on mureimmillaan.
Maakuoppa menetelmällä saat päiväsi rattoisasti kulumaan ja ohjelmaa isommallekin porukalle. Maakuoppa menetelmällä pääset lähemmäs aitoa menneen ajan tunnelmaa, mutta muista paloturvallisuus.

Reseptin ohje:

Paisto-ohjeet:

MAAKUOPPA
Tarvikkeet, joita tarvitset:
Lapio, kiviä/tiiliä, paljon polttopuita, hiekkaa, voipaperia,
2 kokonaista sanomalehteä.

1. Kaiva noin puolen metrin syvyinen kuoppa.
2. Asettele kuopan pohjalle ja reunoille kiviä tai tiiliä, jotta tuli ei pääse leviämään maaperässä.
3. Tee kuopan pohjalle nuotio ja anna nuotin palaa reippaasti ja puita säästelemättä noin 3-4 tuntia.
4. Kääri paisti märkään voipaperiin, runsaaseen folioon ja näiden lisäksi vielä märkään sanomalehtikerrokseen.
Kivikylän valmiiksi pakattuihin Rosvopaisteihin kääri päälle vielä märkää sanomalehteä.
5. Lapioi hiillos pois palamattoman alustan päälle esim. kottikärryihin.
6. Aseta kääritty paisti kuumaan, mutta tyhjään kuoppaan.
7. Peitä paisti kevyellä kerroksella hiekkaa ja sitten hiilloksella.
8. Kaada hiilloksen päälle vielä hiekkaa.

Tämän jälkeen kuopan päällä pidetään nuotiota yllä vielä muutama tunti ja siinä voi käristää vaikka Huiluntuhtia odotellessa.

UUNISSA
1. Lämmitä uuni 150 asteiseksi.
2. Laita paisti uuniin.

Paistoaika on:
- possussa minimissään noin 1,5 tuntia per kilo, 

- naudassa 2,5 tuntia per kilo.

(Jos paistinne on marinoimaton niin muistattehan marinoida sen ennen kuin alatte valmistaa rosvopaistia)

Rosvopaistiin on olemassa muitakin ohjeistuksia, tämä on vain yksi versio monista.

Kysy rosvopaisteja, jotka ovat valmiiksi kuoppaa varten maustettuja ja pakattuja Kivikylän tehtaanmyymälöistä, myyntiautoista tai Kivikylän palvelutiskeiltä!

Copyright Kivikylän Kotipalvaamo Oy  |  Tietosuojaseloste  |  Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet