Kivikylan Kotipalvaamo Oy

Kokonaisena kypsennetty naudan sisäfilee ja viinikastike

Naudan sisäfilee sopii erinomaisesti kypsennettäväksi kokonaisena. Voit kypsentää sen joko pelkästään grillissä tai uunissa tai sitten yhdistämällä nämä kaksi valmistustapahtumaa.

Tärkeää kuitenkin on, että kypsennyslämpötila pysyy alhaisena. Muuten liha kypsyy pintaosista liian nopeasti ja sisus on vielä raaka. Mikäli kypsennät fileen ensin uunissa matalassa lämmössä ja lopuksi grillaat pinnan, voi grilli olla melko kuuma. Kokonaisena grillatulle fileelle sopii mainiosti tumma, voimakkaan makuinen viinikastike.

Reseptin ohje:

Puhdista filee kalvoista terävällä veitsellä.

Pane uunipellille ja kypsennä 100 asteisessa uunissa sisälämpö +58 °C (tässä erinomainen apuväline on digitaalinen paistolämpömittari).

Kun liha on halutussa sisälämpötilassa, ota pois uunista ja grillaa siihenkuumahkolla grillillä kaunis ruskea pinta. Samalla liha saa hyvän maun grillistä.

Kääri folioon ja anna vetäytyä 20 min.
Leikkaa viipaleiksi ja ripottele niille hyvää merisuolaa.

Kastike:
Ripottele sokeri kattilaan tasaisesti ja kuumenna, kunnes saa kauniin ruskean värin - varo ettei sokeri pala!

Lisää joukkoon balsamico-etikka niin, että se posahtaa.

Lisää punaviini, timjami ja hienonnettu sipuli.

Anna kiehua, kunnes puolet jäljellä.

Lisää kastikepohja ja anna kiehua n. 30 min. hiljalleen kannen alla.

Siivilöi kastike ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Jaa mediassa

Copyright Kivikylän Kotipalvaamo Oy  |  Käyttöehdot  |  Palvelun toteutus: JPmedia